Türk yatırımcıların da yoğun ilgi gösterdiği Dubai emlak pazarındaki işlem sayısı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 34 bin 178 adet işlem ile rekor kırdı. Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “Piyasalarda bulutlu ortamların kalkması durumunda Dubai’nin sıçrama yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

Dubai emlak piyasası tüm ezberleri bozuyor. Dubai'nin emlak piyasası, arz kısıtlamaları, gelişen lüks segment ve topluluklar arasında artan kira fiyatlarının ortasında güçlü talep nedeniyle 2024'ün ilk çeyreğinde 2023 yılının aynı dönemine göre %20 artışla 34,178 işlem kaydedilerek rekor seviyeye ulaşıldı.Toplam satış değeri, bir önceki yıla göre %25 artarak 87,8 milyar Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED) (23.9 milyar dolar) oldu. Lüks pazarda, 15 milyon AED üzeri işlemlerde %30 artış görüldü.

“DUBAİ HAVALİMANI’NIN 35 MİLYAR DOLARLIK GENİŞLEME PROJESİ ONAYLANDI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “Tüm Dünya’da enflasyon dolayısıyla, konut kredi faizlerinin yüksek olmasından ötürü genel bir durgunluk hakimken, Dubai bunun tam tersi büyüyen piyasayla bize pozitif sinyal veriyor. Piyasalarda bulutlu ortamların kalkması durumunda Dubai’nin sıçrama yapabileceğini düşünüyorum. Bugün Al Maktoumhavalimanının 35 milyar dolar yatırımla genişleme projesini onayladılar bu yeni projeyle 260 milyon yolcu kapasitesine erişecek 400 uçak kapısına ve 5 yolcu pisti olacak. Dünya’nın en büyük havalimanı olmasıyla birlikte Dubai South bölgesinde de değerlerin nasıl artacağını öngörebilirsiniz”

Dubai De Gayrimenkul Yatırımı Yapmak Mantıklı Mı ?

“DUBAİ YENİ KÜRESEL MERKEZ OLACAK”

Dubai Havalimanı’nın genişletilmesiyle ilgili konuşan Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, yeni genişletme çalışmasıyla birlikte 260 milyon yolcu kapasitesine ulaşılacağını ve dünyanın ne büyük havalimanı unvanına kavuşacağını söyledi. Al Maktoum, konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi; Havaalanı 400 uçak kapısına ev sahipliği yapacak ve beş paralel piste sahip olacak. Havacılık sektöründe ilk kez yeni havacılık teknolojileri kullanılacak. Güney Dubai'deki havaalanının çevresine koca bir şehir inşa ettiğimizde, bunu bir milyon kişilik konut talebi takip edecek. Lojistik ve hava taşımacılığı sektörlerinde dünyanın önde gelen şirketlerine ev sahipliği yapacak Gelecek nesiller için yeni bir proje inşa ediyor, çocuklarımızın ve onların çocuklarının sürekli ve istikrarlı gelişimini sağlıyoruz. Dubai dünyanın havaalanı, limanı, kentsel merkezi ve yeni küresel merkezi olacak.”

DUBAİ FİYAT EĞİLİMLERİ 2024 VE 2025'TE DE DEVAM EDECEK

Özak Duyu Göktürk’te  lansman öncesi fırsatlar Özak Duyu Göktürk’te lansman öncesi fırsatlar

2024 yılının ilk üç ayında Dubai’de nüfus 26 bin kişi artarken, sadece 6 bin 500 civarında yeni konut teslim edildi. Arz-talep dengesizliği daha da arttı. Bu hazır ev sıkıntısı, kiralık stok üzerinde dalgalanma etkisi yarattı ve kira fiyatlarında yıllık yüzde 22'lik bir artışa neden oldu. İkincil satışlar ilk çeyrekte düşmesine rağmen, Ocak ve Mart ayları arasında her gün birden fazla projenin başlatılmasıyla plan dışı pazar bunu fazlasıyla telafi etti. Plan dışı satışlar artık Emirlik'teki tüm işlemlerin yüzde 58'ini oluşturuyor. Potansiyel alıcı sayısında yüzde 31'lik bir artışa yol açtı; daire ve villaların ortalama satış fiyatları sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 13 arttı.

Türkler’in Dubai Seferberliği Hız Kazanıyor