Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada kura çekiliş yerinin ve programının daha sonra açıklanacağı duyuruldu. Tahminlere göre kuraların şubat ayının yani bu ayın içerisinde çekilmesi planlanıyor.





KURA ÇEKİLİŞİ HAKKINDA





Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, fakat bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak. Emekli vatandaşlara konut sayısının yüzde 25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Diğer başvuru sahipleri, TOKİ'nin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecek Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecek.





TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?





TOKİ 2020 projeleri kura çekilişi tarihi ve sonuçları hakkında fikir edinebilir, sorgulama ekranı ile beraber diğer birçok konuya yönelik bilgi edinebilirsiniz.





TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR?





TOKİ'nin hayata geçireceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa çıkarıldı.





TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?





Konutların fiyatlarının yüzde 10'u peşin olacakken, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek.





2 oda 1 salon daire ödeme planı





75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2 oda 1 salon daire için yüzde 10'a denk gelen 14 bin lira peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 TL taksitle ev sahibi olacak.





3 oda 1 salon daire ödeme planı





100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3 oda 1 salon daire için yüzde 10'a denk gelen 16 bin TL'yi peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 TL taksitle ev sahibi olacak.