Açıklama Bupa Uluslararası Piyasalar CEO'su Simeon Preston tarafından yapıldı.


Acıbadem Sigorta, İngiliz merkezli uluslararası sigorta şirketi Bupa'ya satıldı. Bupa sigorta şirketinin Uluslararası PiyasalarCEO'su Simeon Preston 'Acıbadem Sigorta ile anlaşmaya vardığımızı duyurmak isterim" sözleriyle söz konusu satışı açıklayan isim oldu.

Simeon Preston şunları söyledi:


"Bu anlaşmayı imzalamaktan dolayı mutluyuz. Acıbadem'in etkileyici büyümesi, birinci sınıf yönetim ekibi ve tüketici odağı bu pazara giriş için harika bir seçim yaptığımızın göstergesi. Uzun yıllardır Türkiye piyasasını izliyoruz ve büyüme için olağanüstü fırsatlar sunduğuna inanıyoruz. Bu satın almayı uzun vadeli stratejik yatırımımız olarak görüyoruz. Bupa ve Acıbadem Sigorta müşterilerine öncelik verme konusunda ortak bir adanmışlığı paylaşıyor. Acıbadem Sigorta'yı Bupa ailesine katmak için sabırsızlanıyoruz"

Malezyalı yatırım şirketi Khazanah, Temmuz 2013'de Acıbadem Sigorta’nın yüzde 90’ını Abraaj Group ve Aydınlar ailesinden 250 milyon dolara almıştı.

Acıbadem Sigorta'nın 500'ün üzerinde çalışanı bulunurken, şirket 600 bin kişiye hizmet veriyor. 1974 yılında kurulan İngiltere merkezli Bupa ise, dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden biri konumunda bulunuyor.