Ev geliştirme ve yapı marketi sektörünün lider markası Praktiker, Adıyaman’daki ilk mağazasını Adıyaman Park AVM’de açtı. Praktiker Adıyaman, 800 metrekarelik alanda 10.000 üzerinde ürünle şehrin yapı marketi ve ev geliştirme alanındaki her türlü ihtiyacını karşılayacak.


 

Praktiker Türkiye, Adıyaman’daki ilk mağazasını Adıyaman Park AVM’de açtı. Praktiker Adıyaman, 800 metrekarelik alanda 10.000 üzerinde ürünle şehrin yapı marketi ve ev geliştirme alanındaki her türlü ihtiyacını karşılayacak. 2018 yılında orta ve büyük ölçekli mağaza konseptinde 20 yeni mağaza daha açmayı hedefleyen Praktiker, bu mağazalarda da en az 1000 kişiye istihdam imkanı sağlayacak.

 

Praktiker Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Yalçın, Adıyaman’da açılan yeni mağazaya yönelik şu bilgileri verdi:

 

“Praktiker mağazamızı Adıyaman ile buluşturduk. Türkiye’nin her şehrinde mağaza açmayı planlıyoruz. Praktiker mağazaları uzmanlarımız tarafından en modern şekilde dizayn ediliyor. Müşterilerimizin alışveriş yaparken zevk alacakları bir dizayn gerçekleştirmeye çalıştık. Evini geliştirmek ve güzelleştirmek isteyen herkese ve her bütçeye uygun ürünleri Praktiker mağazalarında bulmak mümkün. Ziyaretçilerimizin mağazalarımızdan keyifle aldıkları ürünleri evlerinde de aynı keyifle kullanmalarını sağlamak temel amacımız.”

Praktiker Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın, Praktiker’in yeni mağaza konseptinde Adıyaman’da açtıkları mağazasında tablolar, çerçeveler, duvar saatleri, duvar



süslemeleri, dekoratif mum ve mumlukların da bulunduğu objelerin ön plana çıktığını aktardı. Mağaza sayısını farklı illerde yapacağı açılışlarla artıracak olan Praktiker, ürün çeşitliliğini de hızla genişletmeyi hedefliyor.

Praktiker Türkiye hakkında:

Almanya’da 1979 yılında kurulan yapı ve inşaat malzemeleri devi Praktiker, Türkiye’ye ilk kez 1997 yılında geldi. Türkiye yapı marketi pazarında 17 yıl kalan ve sektörde devrim sayılacak yeniliklere öncülük eden Praktiker Türkiye’nin tüm isim hakları 2014 yılında Hollanda merkezli Practical Retail Holding BV tarafından satın alındı. Praktiker, Türkiye’de Praktiker Pratik ve Praktiker olmak üzere iki farklı mağaza konsepti ile faaliyet gösteriyor. Herkesin yürüyerek ulaşabileceği bir yapı ve ev geliştirme mağazası olan Praktiker, yeni konsepti ile ev, iş yeri ve bahçe için gereken ürünleri müşterilerine en yakın noktalarda sunuyor.