Ağaoğlu Şirketler Grubu büyük bir ödüle layık görüldü. Ağaoğlu'nun Maslak’ta hayata geçirdiği Maslak 1453 projesi Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi olma özelliğini taşıyor. Maslak 1453 projesi çevre dostu olma özelliğini LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikası ile taçlandırdı.


ABD Yeşil Bina Konseyi U.S.GBCI tarafından dünyadaki en önemli yeşil bina sertifika programı olarak bilinen Leed sertifikası Maslak 1453 projesinin değerine değer kattı.

Leed sertifikasının en üst seviyesi olan Gold sertifikası Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin tüm bloklarına verildi. Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde LEED sertifikasyonu kapsamında bina arazisinde, inşaat esnasında ve sonrasında doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat edildiği vurgulandı. Maslak 1453 projesinin arazisinde, bitkilendirilen alanlar yüzde 20 oranında arttırıldı. Bitkilendirme çalışmaları kapsamında özel bitkiler kullanılarak su tüketimi ve kimyasal gübre kullanımı en aza indirildi.

Su israfının önlenmesi ve verimli kullanılması anlamında uygun armatür ve vitrifiye kullanılan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde, enerji sistemlerinin tamamı LEED tarafından belirlenen prosedürlere uygun olarak yapıldı.

Yağmur sularını da kullanıma dönüştüren projede toplanan yağmur suları, sulama ihtiyacının karşılanmasında kullanılıyor. Tüm bu çalışmalar sayesinde binaların su ve enerji tüketimi en az yüzde 20 oranda tasarruf sağlıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşa ettikleri Maslak 1453 Projesi’nin daha önce kısmen atış poligonu ve döküm sahası olarak kullanıldığını hatırlatarak;

“Sahip olduğumuz çevreci yaklaşımla geliştirdiğimiz Maslak 1453’ün konut bloklarının Leed Gold Sertifikası alması, defalarca dile getirmemize rağmen bazı çevrelerce hala kasıtlı olarak ağaç kesimi yapıldığı söylentilerine en iyi cevaptır. Bu sertifika, hem Ağaoğlu Şirket Grubu’nun çevreci kimliğini yansıtıyor hem de bugüne kadar bilgisizce ortaya atılan iddialara bir yanıt niteliğindedir. Bulunduğu bölgenin çehresini değiştiren ve kalkındıran Maslak 1453’ün yeni başarılara imza atmasından gurur duyuyorum” dedi.