Halkbank Hatay’da Bölge Koordinatörlüğü Kuruyor Halkbank Hatay’da Bölge Koordinatörlüğü Kuruyor

Halka arz için 21-22-23 Ağustos tarihlerinde, Halk Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

AHES GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, “AHES GYO halka arz olan birçok şirketten farklı olarak, sıfır banka borcu ile halka açılıyor. Fon kullanım yeri raporunda da belirtildiği üzere halka arz gelirinin yaklaşık %75’i yatırımlara ayrılmıştır. Projelerimizi hayata geçirerek portföyümüzü daha değerli hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ticari üniteler, satışa hazır konutlar, devam eden konut ve otel projelerinden oluşan dengeli bir portföye sahip olan Ahes GYO, Halk Yatırım liderliğinde toplam 35 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 25,20 TL sabit fiyatla 21-22-23 Ağustos tarihlerinde talep toplayacak. AHES GYO’nun halka arzında, çıkarılmış sermayesinin 145 milyon TL'den 195 milyon TL’ye artırılmasıyla 50 milyon TL nominal değerli pay satışa sunulacak olup, halka arz büyüklüğü 1 milyar 260 milyon TL olarak hedefleniyor. Halka arz edilecek payların %75’inin yurt içi bireysel yatırımcıya, %25’inin ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilmesi planlanıyor. Bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemi uygulanacak halka arzda halka açıklık oranının da %25,64 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Gayrimenkul sektöründe 40 yılı aşkın deneyime sahip olduklarını belirten AHES GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, “Bugüne kadar çok sayıda altyapı ve üstyapı işini başarıyla tamamladık. AHES GYO'nun pay sahiplerinden Ahes İnşaat; şehir hastaneleri, toplu konut projeleri, üniversiteler ve diğer yapım işleri ile birlikte 25 milyar TL tutarında çeşitli projeleri yürütmektedir. Geçmişimizden aldığımız güçle AHES GYO’yu kurduk. AHES GYO’nun portföyünde Çamlıca'da 24.244 m2 kapalı alana sahip ticari nitelikli bina, Gaziosmanpaşa Vadi Evleri'nde satışa ve kiralamaya hazır halde 174 konut, 28 dükkan ve 1 ticari yapı, Gaziosmanpaşa'da üzerinde 195 yataklı otel projesi gerçekleştirilmesi planlanan arsa, Pendik'te 12.046 m2 büyüklüğünde ticari ve konut amaçlı arsa, Kocaeli Gebze'de 6.675 m2 büyüklüğünde ticari arsa, Antalya Gazipaşa'da toplam 2.100 yataklı 3 otel projesi yapılması planlanan arsa ile 12 müstakil villa projesi geliştirmesi hedeflenen 6.141 m2 büyüklüğünde arsa yer alıyor. Çamlıca'daki ticari nitelikli binamızın yıllık kira geliri 75 milyon TL seviyesine ulaştı. Kiraya verilmeye hazır üniteler ile AHES GYO’nun önümüzdeki sene kira gelirinin 150 milyon TL seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz ” dedi.

“Sıfır banka borçluluğu ile halka açılıyoruz”

Şirketin finansal durumu hakkında da bilgi veren Süleyman Ekşi, “AHES GYO olarak halka arz olan birçok şirketten farklı olarak sıfır banka borcu ile halka açılıyoruz. 30 Haziran 2024 tarihli finansal tablolarımıza göre 236 milyon TL kısa ve uzun vadeli yükümlülüğe ve 3.7 milyar TL özkaynağa sahibiz. Fon kullanım yeri raporunda da belirtildiği üzere halka arz gelirinin yaklaşık %75’i yatırımlara ayrılmış bulunmaktadır. Halka arz ile AHES GYO’nun kurumsal yapısını güçlendirirken daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmayı amaçlıyoruz. Halka arzın şirketimiz bünyesine sağlayacağına inandığımız katma değerler sayesinde büyüme hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza, şeffaflık ve hesap verebilirlik düzeyimizi daha da yükselteceğimize inanıyoruz” dedi.

Halka arz gelirinde aslan payı proje yatırımlarına ayrılacak

Halka arzdan elde edecekleri gelirin büyük bölümünü hayata geçirecekleri projelerin finansmanında kullanacaklarını ifade eden Süleyman Ekşi, “Ülkemizin farklı illerinde gayrimenkul projelerimize devam edeceğiz. Pendik’teki projemize bu yılın son çeyreğinde başlamayı hedefliyoruz. 35.000 m2 kapalı inşaat alanına sahip projemizin %20’sinin konut, geri kalan %80 oranındaki alanının ise ticari olarak değerlendirilmesini planlıyoruz. Gebze’deki ticari projemize ise 2025 yılında başlamayı amaçlıyoruz. Yaklaşık 20.000 m2 kapalı alana sahip projemizin Gebze’deki önde gelen ticaret merkezlerinden biri olacağına inanıyoruz. Gaziosmanpaşa’daki 195 yataklı ve 5 yıldızlı otel projemizin inşaatına da bu yılın son çeyreğinde başlamayı hedefliyoruz. Gazipaşa’daki 6.141 m2 büyüklüğünde arsa üzerinde ise her biri 200 m2 alana sahip toplam 12 villayı inşa etmeyi planlıyoruz. Havalimanına 15 dakika mesafede konumlanan deniz manzaralı villalarımızın, bölgede öne çıkan projelerden biri olacağına inanıyoruz. Yine Gazipaşa’da hayata geçirmeyi planladığımız toplam 2.100 yataklı 3 otel projemizin de inşaatına bu yılın sonuna kadar başlamayı amaçlıyoruz. Tüm projelerimiz tamamlayarak portföyümüzü daha değerli hale getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Editör: Kadir Özel