Hem ekonomik, hem pratik, hem de çevre dostu olmalarıyla öne çıkan minik evler, günümüzde tüm dünyada bir trend haline gelmiş durumda.İnşaat sektörü söz konusu olduğunda hem mimari ve tasarım hem de yapı malzemeleri, form ve inşa tekniği açısından seçenek bir hayli fazla.









Modern mimariden geleneksel stilli klasik yapılara uzanan geniş bir yelpazedeki farklı müstakil evler ve apartman formları bugün artık gelişen inşaat sektörü sayesinde her gün karşımıza çıkıyor.









Mimari ve inşaat sektörü geliştikçe tabii ki evlerin inşa edildiği yapı malzemelerinin çeşitliliği de arttı. Gelgelelim özellikle şehir merkezlerinde çoğunlukla betonarme binalarla karşılaşıyoruz. Beton elbette sektörün gelişimiyle birlikte ortaya çıkan farklı teknik ve formlara sahip olan ve özellikle kent merkezlerindeki apartman tarzı büyük binaların yapımı için en uygun olan malzeme.









Ancak apartmanlar söz konusu olmadığında betona bağlılık açıkçası pek mantıklı ya da avantajlı değil. Özellikle kırsal bölgelerde ev yaptırmak isteyenlerin tek katlı ya da iki katlı yapılar için beton malzeme tercih etmesi hem estetik bir mimari ortaya konulmasını zorlaştıracaktır hem de ekonomik olarak da pratiklik açısından da pek avantaj sağlamayacaktır. 









Estetik olarak harikalar yaratan ve aynı zamanda sağlamlık, ısı ve ses yalıtımı ve güvenlik açısından müstakil evler için en uygun inşaat yöntemlerini yine geleneksel malzemeler sağlıyor; birbirinden güzel taş evler ya da tüm dünyada oldukça eski bir tarihe sahip olan ahşap evler bu konuda en önde olan iki malzeme sayılabilir. Estetik olarak bu iki malzemeden inşa edilen evlerin de farklı özellikleri söz konusu olsa da, pratik bir inşaat istiyorsanız o halde ahşap evler öne geçiyor.









Diğer inşaat yöntemlerine göre çok daha hızlı ve pratik olan ahşap ev teknolojileri bugün farklı modellerde ve formlarda evler ortaya çıkarıyor. Emeklilik hayalini süsleyecek şahane bir müstakil ev modeli arayanlar için bu yazımızda ahşap ev seçeneklerini derledik.