TMB Başkanı Mithat Yenigün “Kardeş ülke Irak’a, tarihi ve kültürel bağlarımızdan aldığımız güçle önümüzdeki dönemin yakın işbirliği ortağı gözüyle bakıyoruz. İmzaladığımız mutabakat zaptının, iki ülke arasında inşaat alanındaki mevcut işbirliğine güçlü bir ivme kazandıracağına inanıyoruz” dedi.





Türkiye Müteahhitler Birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın başkanlığında ve Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Irak’a bir müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret çerçevesinde Türkiye ile Irak kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren “Irak’ın Yeniden İmarı için Türkiye-Irak İnşaat Forumu” düzenlendi.





Bağdat’ta açılışını Irak Ticaret Bakanı Mohammed Al-Ani’nin yaptığı forum kapsamında, Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarını temsil eden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Irak Müteahhitler Federasyonu (ICF) ile önemli bir işbirliği mutabakat zaptına imza attı. TMB ve ICF üyesi firmaların işbirliğini daha ileriye taşıyacak mutabakat zaptı, TMB Başkanı Mithat Yenigün ve Irak Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ali F. Sanafee tarafından imzalandı. Irak Ticaret Bakanı Mohammed Al-Ani, “Irak’ta güvenlik tesis edildi. Ülkemizin yeniden imarı için Türk müteahhitlerini ve firmalarını bekliyoruz” diye konuştu.





Irak’ta olumlu bir dönemin başlangıcının sinyallerini görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Önümüzdeki dönem devreye girecek olan barış ekonomisinin de gerek ülke gerek bölge kalkınması açısından önemli iş fırsatları yaratacağına inanıyoruz” dedi. Yenigün, “Türkiye Müteahhitler Birliği olarak, kardeş ülke Irak’a tarihi ve kültürel bağlarımızın yanı sıra önümüzdeki dönemin yakın işbirliği ortağı gözüyle bakıyoruz. İmzaladığımız mutabakat zaptının, sektörümüzde iki ülke arasındaki mevcut ortaklığa güçlü bir ivme kazandıracağına inanıyoruz” diye konuştu.





“Irak, bugüne kadar 25,7 milyar ABD Doları tutarında proje ile müteahhitlerimizin Ortadoğu’da birinci, dünya genelinde dördüncü sırada en fazla iş üstlendiği ülkedir. Yakın coğrafyamızda barış ve istikrar ortamının yeniden sağlanması bu toprakların insanları olarak hepimizin en büyük arzusudur. Irak’ın yeniden imarı ve ülkede yaşam kalitesinin yükseltilmesi çalışmalarında, geçmişten gelen güç birliğimiz ve ortak çalışma deneyimimiz bizlere çok çeşitli imkânlar sunmaktadır. Yeni dönemde Irak’ta hayata geçirilecek projelerde Türk müteahhitleri olarak daha etkin rol üstlenmemizi sağlayacak zeminin hazırlanacağına güvenimiz tamdır. Irak’ın firmalarımızın geçmişten gelen sorunlarına da kısa sürede çözüm bulmak için gerekli adımları atacağına inanıyoruz.”





Mithat Yenigün başkanlığındaki Türkiye Müteahhitler Birliği Heyeti, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından da kabul edilecek.