Alışveriş Merkezleri, çok sayıda cadde dükkanı ve bazı konutlarda dövizle ödenen kiraya son dakika düzenlemesi geliyor. AK Parti grubu dövizle kira ödemeleri kapsamında teklif hazırlığına başladı.


Gayrimenkul sektöründe yeni bir düzenleme için düğmeye basıldı. Son zamanlarda başta AVM kiracıları olmak üzere, pek çok iş yeri ve konutlarda ödenen dövizle kiraya neşter vuruluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizle kira sorununa el attı. Başkan Erdoğan'ın talimatı ile AK Parti grubu Meclisin açılışıyla birlikte teklif hazırlayacak.

Türkiye ekonomisine yapılan saldırılar sonrasında özellikle dövizle kira ödeyenlerin isyan etmesi hükümet kanadında yankı buldu. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla yeni düzenleme için hazırlıklar başladı. Hazırlanacak taslakla borçlar kanununda bir değişikliğe gidilecek ve bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamasının önüne geçilecek kanuni alt yapı oluşturulmuş olacak. Teklif yasalaşırsa, Türkiye genelinde bulunan tüm AVM'lerde sadece Türk Lirası ile kiralama işlemi yapılabilecek.

Halen Türkiye genelinde 450'nin üzerinde AVM faal durumda. bu AVM'ler arasında çok sayıda dövizle kira ödemesi yapan kiracı bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde ise bir kaç AVM kiracısı kepenk kapatma eylemi düzenlemiş dövizle ödenen kiraları protesto etmişti.

Şimdi gözler binlerce kiracıyı yakından ilgilendiren o düzenlemeye ilişkin teklifte. Teklifin hazırlanması yeni yasama döneminde olacak.