Sign Of The City Awards yarışması ön basın toplantısı dün İstanbul Şişli’de düzenlendi. Yarışma jüri komitesinde bulunan Sur Yapı Genel Müdürü ve KONUTDER başkanı Altan Elmas son zamanların “beton ekonomisi” söylemine karşı çıkarak, “Türkiye betonlaşmıyor, beton ekonomisi yok dedi”


SotCA 2019 için jüri üyeleri basın karşısına çıktı.


Gayrimenkul sektörünün prestijli ödül organizasyonu Sign Of The City Awards 2019 için jüri üyeleri basın karşısına çıktı.  Beşinci yılındaki organizasyon için İstanbul Şişli’de düzenlenen toplantıya, akademisyenlerden sektörün içerisinde faaliyet gösteren değişik alanlarda uzmanlar, sivil toplu kuruluşu başkanlarından eski ve yeni üyeler katılım gösterdi.

Hürriyet’in ana organizasyonunda gerçekleştirilen SotCA‘nın beş yıllık serüveni, yarışmadaki ödül kriterleri, elem süreçlerinin nasıl gerçekleştiği konusunda bilgiler paylaşıldı. Bu yıl ilk defa jüri üyeliğine Türkiye İmsadBaşkanı Ferdi Erdoğan, TSKB gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya da katıldı.

Beton ekonomisi var mı yok mu?


SotCA jüri ekibinde bulunan, gayrimenkul sektörünün çatı derneklerinden KONUTDER’in başkanlığını yürüten Sur Yapı Genel Müdürü Altan Elmas, konuşmasında önemli başlıklara vurgu yaptı. Son günlerde önemli eleştirilere konu olan inşaat sektörüne getirilen “beton ekonomisi” söylemine karşı çıkan Altan Elmas, ” Türkiye betonlaşmıyor, beton ekonomisi yok” yorumunda bulundu. Şehirleşme konusunda yapılan hatalar ve yapılan inşaatların kötü şehirleşme örnekleri olduğu yönündeki eleştirilere de katılmayan Elmas, 70-80’li yıllardaki şehirleşme çok mu iyi ki biz şu durumda şehirleşmeyi daha kötü duruma getirdik. Gayrimenkul sektörü şu anda hiç olmadığı kadar iyi ve şehirlerdeki kötü dokuyu yaşanılabilir hale getiriyor. Bu anlamda iyi bir seviyedeyiz.” yorumunda bulundu.