MAG Medya İmtiyaz Sahibi ve TÜGİAD Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Can Çavuşoğlu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca’yı ziyaret etti. 





TÜGİAD Ankara Denetleme Kurulu Başkanı Osman Ertürk Özel’in de bulunduğu ziyarette, Ankara’nın sosyokent projesi olma yolunda atılan adımlar konuşuldu. Türkiye'nin sosyal bilimler alanında ilk ve tek tematik devlet üniversitesi olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, araştırma üniversitesi ve girişimci üniversite noktasında çalışmalar yaptıklarını anlatarak “Türkiye’nin ilk sosyokentini kurmayı amaçladık ve bu anlamda Ankara’nın tarihi dokusunu yansıtan yerde Ulus’ta Sosyal Bilimler Üniversitesi’ni hayata dokunan, katkı sağlayan bir hedefle kurduk. Üniversitemizin Ulus için büyük bir açılım olacağı kanaatindeyiz” dedi.





Ulus’a bilimi getireceğiz





Ulus’a değer katacak çok fazla proje hayata geçireceklerini vurgulayan Barca “Eski Sümerbank Binası’nı tarihi dokusuna uygun restore ettik. Restore etme çalışmalarımızda birçok tarihi esere de rastladık. 600 yıl öncesinde rastlamış olduğumuz çeşmeyi daha uygun bir yere taşıyarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. 12 müze projemiz ile Ulus’u kültür sanatın kalbi yapacağız. 24 saat açık kütüphanemiz ile bilim sanata meraklı okuyan bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. 





Türkiye'de ilk kez açılan çok sayıda master ve doktora programına sahip olduklarını vurgulayan Barca, şu anda yarısı lisans, yarısı lisansüstü olmak üzere üniversitede 1.500 civarında kayıtlı öğrenci olduğunun da bilgisini vererek, hedeflerinin 10 bin öğrenci olduğunu söyledi. Barca, üniversite bünyesinde Hukuk, Siyasal Bilgiler, Yabancı Diller, Dini İlimler, Beşeri Bilimler, İletişim ve Sanat Fakülteleri ile Sosyal Bilimler, Doğu ve Afrika Araştırmaları, Batı Dünyası, Türk Dünyası ve İslam Dünyası Araştırmalar Enstitülerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.





Ankaralı iş adamlarına çağrı





Ankara’nın tarihi anlamda çok büyük bir servet barındırdığının altını çizen Can Çavuşoğlu, atılacak her adımda Prof. Dr. Mehmet Barca ile iş birliği içinde olacaklarını söyledi. Ankara tarihine katkı sağlamak için bütün Ankaralı iş adamlarına çağrıda bulanan Çavuşoğlu “Yapılacak bu çalışmalar ile Ulus'un genel atmosferi, çevresi değişecek. Bu noktada Ankara’ya sahip çıkmak gerekiyor. Başkentimizin sembolü Ulus, gelecek nesillere doğru aktarılmalı” diye konuştu.