Amerika'nın 188 yıllık AVM'si 48 adet küçük ve sevimli daire barındıran apartmana dönüştürüldü.


Ülkemizde deprem sonrası toplanma alanları, kamu arazileri tek tek devasa AVM‘lere dönüşürken Amerika’da bu alış veriş kültürü yavaş yavaş yok oluyor. Bu yok oluşun bir parçası olarak ülkenin en eskisi, Rhode Island AVM’si de, kepenkleri indiriyordu ki NCA (Kuzeydoğu Mimarlar İşbirliği) duruma el koydu.

AVM MODERN HANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ


2008 yılında Evan Granoff tarafından satın alınan AVM, binanın 1828 yılından beri taşıdığı ruhuna sadık kalınarak tabiri caizse bir “modern han”a dönüştürüldü. 48 adet küçük ve sevimli daire barındıran yapının iki katı bu dairelere ayrılırken en alt katı çarşı olarak muhafaza edildi.

METREKARELERİ 20-40 ARASINDA DEĞİŞİYOR


Mobilyalı dairelerde bir banyo; yatak odası; kiler; içerisinde mikrodalga fırın, bulaşık makinesi, buzdolabı, lavabo ve tezgah barındıran bir mutfak bulunan dairelerin metrekaresi 20 ile 40 arasında değişiyor.

DAİRELERİN KİRASI 550 DOLARDAN BAŞLIYOR


Oyun odası, çamaşırhane, bisiklet deposu, otopark gibi ortak alanlar da barındıran yapıdaki daireler 550 dolardan başlayan kiralarla sahiplerini buluyor. Ancak piyasanın geneline göre çok uygun kabul edilen kiralar sebebiyle şimdiden kiracılar için uzun bekleme listelerinin yapıldığı söyleniyor.