Ankara’nın iş ve yaşam merkezi Çukurambar’da yaşanan yoğunluk, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nın güneye uzanan Regnum Sky Tower bölgesindeki düzenli yapılaşma ve nefes alma durakları ile hafifleyecek.

Son 10 yıldan beri Başkent’in yeni “sıfır  noktası” olarak kabul edilen Çukurambar’da birbiri ardına yükselen konutların yanı sıra çok yakın noktada inşa edilen iş kuleleri trafik ve park sorununu içinden çıkılmaz noktaya getirdi.

Bölgede önemli inşaat yatırımlarına imza atan OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, Çukurambar’daki sıkışıklığı giderecek formül arayışının Ankara’nın gündeminde olduğu ifade ederek, şunları söyledi:

“Burası Ankara’nın hatta Türkiye’nin en önemli yatırım alanlarından biri. Sorun yeteri kadar altyapı olmaksızın inşa edilen binaların oluşturduğu sıkışıklık ve bunun yol açtığı kaos. Ankara daha uzun yıllar Çukurambar’ı merkez yapacak, bundan dönüş yok. Sorunu giderecek formül, yoğunluğun bir bölümünü bu bölgeyi rahatlatacak yeni akslara kaydırmak. Çukurambar’ın Eskişehir yolundan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na açılan kısmında artan yoğunluk bu bulvarın güney aksında yer alan ve Regnum bölgesi olarak bilinen kısmı ile giderilecek. Ankara’nın yeni sembolü olarak kabul edilen 156 metrelik Regnum Sky Tower çok büyük otoparkı, yaşam sokağındaki ferah gurme ve alışveriş mekanları ile 2018’de Çukurambar’ın yoğunluğunu kısmen kendine çekerek bu bölgeye nefes aldıracak.”