Yapımına geçen yıl başlanan ve 162 konuttan oluşan ilk etaptaki daireler, metrekaresi 2 bin 800-2 bin 900 Avro’dan satılıyor. Birinci etaptaki evlerin 2020 Mayıs’ta teslim edileceğini belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Yalnızca ilk etabın değeri 100 milyon Avro. Satışların yüzde 30’unu tamamladık. Tüm projeyi ise 5 sene içinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Ancak projenin sit alanında olduğu iddia edildi. 





Okay, projenin yabancılara satılıp satılmayacağı ile ilgili soruya "Arazi, Kos Adası'nın hemen karşısında yer alıyor. Güvenlik gibi gerekçelerden dolayı yabancıya satış yasağı var" karşılığını verdi.





Kos Adası’nın karşısındaki Bodrum Aspat Koyu’nda hayata geçen ve toplam 3 etaptan oluşan projenin toplam değeri 300 milyon Avro. 





anthaven aspat koyu




MİLLETVEKİLİ ÇEPNİ: HALKIN KOYUNU ÇALDILAR





İzmir Milletvekili Mutrat Çepni, Ant Yapı'nın halkın koyunu çaldığını öne sürdü. Çepni, Gazete Duvar'da proje için şunları yazdı:





"Bodrum'da ikinci durağımız Aspat. Hani türküde hep “Asfalt” diye söylediğimiz yer. Aspat koyuna bakan konik tepenin doruklarında Aspat (Çıfıt) Kalesi var. Kalenin dibindeki koy ise boydan boya bir şirket tarafından perde ile kapatılmış. İnşaatı yapan Ant Yapı, İngiltere, ABD ve Rusya’da da ofisleri olan bir şirket. Sitesinde şöyle anlatıyor “Anthaven Aspat” adındaki “eser”ini: “kanal boyunca uzanan Kanal Evleri; yamaçta deniz manzarasına hâkim Yamaç Evleri, özel mini iskeleleri ve tekneler için küçük bir iç limanı; oteli; kasaba meydanındaki kafe, butik, spa, market ve restoranlar…” Yine aynı sitede Aspat koyunun güzelliği de anlatılıyor: “Yaklaşık 400 metre sahil şeridine sahip olan Aspat Koyu’nun mikro iklim özelliği ile karadan esen rüzgarı sayesinde windsurf için de Bodrum’un en tercih edilen bölgesi olma özelliğine sahip. Berrak denizi, Aspat Koyu’nun windsurf ile birlikte, su altı ve su üstü sporları meraklıları için de cazibe bölgesi olmasını sağlıyor.”