Katılımevim Katılım Bankası Kuruyor Katılımevim Katılım Bankası Kuruyor

TUİK raporunu değerlendiren Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rifat Sert, Antalya’nın coğrafi konumu ve sakin hayatı ile her zaman yükselen bir değere sahip olduğunu, Antalya Havalimanı’nın etkisiyle şehrin ulusal ve global ticari bağlantılarının güçlendiğini dolayısıyla yatırımcıların dikkatini çektiğini vurguladı. Sert, 2024 son çeyreğinde de konut satışlarındaki hareketliliğin yukarı ivme ile devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Türkiye’de turizmin kalbi olarak kabul edilen Antalya, gayrimenkul sektöründeki gelişmesini sürdürerek değerini artırmaya devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı Temmuz 2024 Konut Satış İstatistikleri’nde İstanbul ve Ankara’dan sonra en fazla konut satışı yapılan il Antalya oldu. Temmuz ayında 6 bin 659 konut satışı gerçekleşirken yabancılara yapılan satışlarda ise Antalya 878 konut satışıyla Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı. Raporda sene başından bu yana yabancılara 4 bin 746 konut satışı gerçekleştiğini ve bu rakamın toplam yabancı satışının yaklaşık yüzde 38’ine denk geldiğini ifade eden Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rifat Sert, yatırımcıların bölgeye gösterdiği bu ilginin, ileriki zamanlarda turizm dışında oluşturulacak ticari girişimler adına önemli bir gelişme olarak yorumlanabileceğini söyledi.  Sert “Antalya sadece konut değil yaşam merkezi, otel ve eğlence gibi özel kullanım alanları olan farklı projelerde de başarılı işlere imza atan bir il oldu. Eskiden turizm için Antalya’yı tercih eden yerli ve yabancı yatırımcılar artık bölgenin bu gücünü de görüyor ve Antalya’ya yatırım yapıyor. Yatırımcılar bir yandan büyük şehrin sunduğu tüm imkanlardan yararlanırken diğer yandan da sakin akan hayatın konforunu yaşıyor. Antalya’nın sadece yaz aylarında değil, dört mevsim ülke ekonomisine katkı sağlayan bir şehir olması şehrin en güçlü özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Aderan Global olarak biz de projelerimizle bu güzel şehrimize değer katmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yenilenen Havalimanı Muratpaşa’ya olan ilgiyi artırıyor

TUİK raporunun ilçe kırılımlarına bakıldığında ise 2023 yılında Alanya, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri en çok konut satışının olduğu yerlerin başında geliyor. Bu yıl da taleplerin benzer noktalarda yoğunlaştığını dile getiren Ahmet Rifat Sert “Muratpaşa bölgesine yönelik yatırımlarda havalimanının önemli bir etkisi bulunuyor.  Antalya Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun ilk on dört, Türkiye’nin ise en yoğun ilk üç havalimanı arasında yer alıyor. Havalimanının mevcut kapasitesinin artırılması ve kapsamının geliştirilmesi için gerçekleştirilen yenilenme çalışmalarında ilk fazın 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bunun yanı sıra Antalya Havalimanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatının (EUROCONTROL) yayınladığı son raporda Avrupa’da en fazla uçuş yapılan havalimanları arasında 7. sırada bulunuyor. Listede Türkiye’den sadece İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı yer alıyor. Bu da hem turizm hem de ticaret açısından ulusal ve uluslararası yolculuk yapanlar için Antalya’nın değerini daha da artırıyor. Böylelikle havalimanının bulunduğu Muratpaşa ilçemiz hem konut hem de diğer gayrimenkul yatırımları için sıklıkla talep aldığımız noktaların başında geliyor.” dedi.

Editör: Kadir Özel