Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen Sıfır Atık Projesi’nin ilki Antalya’da yapıldı. Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle hayata geçirilen proje, 30 pilot şehirde uygulanacak.

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen “Sıfır Atık Projesi”nin ilki Antalya’da gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle hayata geçirilen proje,30 pilot şehirde uygulanacak. İkinci ayağı Denizli’de gerçekleştirilecek uygulamanın, başta kurumlar olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması amaçlanıyor. Antalya’da başlatılan uygulamada, geri dönüşüm ve çevre duyarlılığa dikkat çekildi. Etkinlikte atıkların depolanmasının çevreye olumsuz yönde etkilerinin olduğu, geri dönüştürülmesi durumunda ise ekonomiye olumlu katkılarının olacağı ve Sıfır Atık Projesi’nin ekonomiye kazandırdıkları yapılan uygulamalar anlatıldı.

İlk olarak Külliye’de ve Çevre Bakanlığı’nda yetkililerinin katılımı ile düzenlenen etkinlik ilk pilot bölge olan Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte canlandırmalar yapıldı, tiyatro oyuncularının sokak röportajları ve tanıtım filmi gösterileri sunuldu. Etkinliğe Bakanlık yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sıfır Atık Projesi’yle sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında 77 ton kağıt, 18 ton plastik, 4 ton cam, 2 ton metal, bin 100 litre bitkisel atık yağ, 2.5 ton organik atık olmak üzere 105 ton değerlendirilebilir atık ekonomiye kazandırıldı. Bu sayede alışkanlıkların değiştirilmesiyle bin 300 ağaç kesilmekten kurtarıldı.