Sonbaharın gelişiyle vatandaşlar kış aylarında ödeyecekleri doğalgaz faturalarının tutarını merak ediyor. Türkiye’de ısı yalıtımı yoluyla enerji tasarrufu sağlanması konusuna öncülük eden Türk Ytong, Ytong-Multipor Cephe Sistemi’yle doğalgaz faturalarına kalıcı çözüm getiriyor.

Kış aylarının en önemli gider kalemini oluşturan doğalgaz faturaları, soğuk havaların yaklaşmasıyla tasarrufu da gündeme getirdi. Kış aylarında enerji harcamalarını düşürmenin ve bütçeden tasarruf etmenin yolu doğru ısı yalıtımından geçiyor. Tüketicilerin konut alırken ve kiralarken binanın ısı yalıtım özelliklerini sorgulaması, bilinçli tercihlerde bulunması gerekiyor. Sağlanacak enerji tasarrufu miktarında belirleyici olduğu için, binada kullanılan yalıtım malzemelerini ve uygulama kalitesini sorgulamakta hatta mümkünse bir uzmana danışmakta fayda var. Isı yalıtımında yangına dayanıklı malzemelerin tercih edilmesi ise hayati öneme sahip bir diğer unsur.

Ytong-Multipor Cephe Sistemi: Mantolama gerektirmeyen yüksek performanslı ısı yalıtımı

Yeterli ısı yalıtımına sahip olmayan binalarda yaşayan vatandaşların doğalgaz faturalarından tasarruf etmesinin güç olduğunu belirten Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, ‘Evlerde tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 40’ı binalarda ısı yalıtımı yapılmamasından dolayı kayboluyor. Bu nedenle binalarda kullanılan malzemelerin seçimine dikkat etmek gerekiyor. Kaliteli yalıtım malzemesi kullanılmış binalarda yazın sıcak havanın kışın da soğuk havanın geçişi en aza iniyor. Bu da soğuk havalarda faturalarda büyük tasarruf sağlıyor. Bununla birlikte ısı yalıtımı iyi yapılmamış binalar birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Biz Türk Ytong olarak içeriğindeki doğal hammaddeler sayesinde binaların nefes almasına olanak tanıyan mineral ürünlerimizle bu sorunlara kalıcı çözümler üretiyoruz.’ dedi. “Ytong-Multipor Cephe Sistemi adını verdiğimiz çözümle, binalar mantolamaya gerek kalmadan yüksek performanslı bir yalıtıma kavuşuyor. Bu uygulamada duvarlar Ytong 0,09 Blokları ile betonarme yüzeyler ise Multipor Isı Yalıtım Levhası ile yalıtılıyor. Tamamen mineral özellikteki Ytong-Multipor Cephe Sistemi, yatırımcılar ve konutlarda yaşayanlara hem ekonomik hem de bina ömrü boyunca yüksek ısı yalıtım performansı sunan akıllı bir yatırım olarak geri dönüyor. “

Multipor ile nefes alan binalar

Ytong ve Multipor ürünleri tamamen doğal ve yerli hammaddelerle üretiliyor. Ytong-Multipor Cephe Sistemi, mineral yapısı nedeniyle kullanıldığı binaların nefes almasına olanak sağlıyor, iç ortam nemini düzenleyerek, yoğuşma ve küf oluşumunu engelliyor. Yapı ömrü boyunca ısı yalıtım özelliğini kaybetmeyen bu sistem, A1 sınıfı “Hiç Yanmaz” özelliği ile yangına karşı da yüzde 100 güvenli bir ısı yalıtım çözümü sunuyor.