Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, 3 yıllık süre içinde İzmir'e 500 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan birçok olumsuzluklara rağmen Türk ekonomisinin lokomotivi olmaya devam eden inşaat sektöründe önemli bir yere sahip olan Aryom İnşaat'ta Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, şirket ve hedeflerine yönelik açıklamalarda bulundu.

2017’de hedeflediklerinin üstünde bir başarı yakaladıklarını belirten Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Günday, “2018’de 100 milyonluk yatırım yapacağız” dedi.

Aryom Koru’nun gayrimenkul sektörünün önde gelen yarışmalarından biri olan 2017 Sign of the City’de “Türkiye’nin En İyi Konut Projesi” ödülünü aldığını anımsatan Günday, hem İzmir’e hem de Gaziemir’e değer kattıklarını dile getirdi.

Günday,  ödülü aldıktan sonra olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade ederek, "Ödülü almak bizim için gurur kaynağı. Endüstriyel yapı kategorisinde de yarışmak için başvuru da bulunacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye’de konutta yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini de aktaran Günday, ilk etabın yüzde 65’inin satışını tamamladıklarını ve ikinci etapta satışlarda yüzde 50 seviyesine ulaştıklarını kaydetti.

"Birinci etap konutlarını ekim ayında, ikinci etap konutlarını da 2019’un şubat ayında teslim edeceğiz” diyen Günday, Aryom Koru’nun başarısıyla birlikte kendilerine farklı bölgelerden birçok yeni işbirlikleri ve yeni arsalar önerildiğini de belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziemir’de kentsel dönüşümle ilgili sorunlar çözülürse yeni arsalar üzerinde yatırım yapmayı planlıyoruz. Aktepe’de bulunan arsamızda 5 yıldızlı business tarzı otel ve rezidans yapmayı hedefliyoruz. 2018 de 100 milyon liralık yatırım yapacağız. Yeni projelerle birlikte 3 yıl içerisinde İzmir’e 500 milyon liralık değer katan projeler yapacağız"