TOKİ tarafından İstanbul Ataköy sahilinde yapımına başlanan 2 milyar lira değerindeki gayrimenkul projesi iptal edildi. TOKİ Başkanı alanın park yapılacağını belirtti.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 1991 yılında imar planı çıkarılan ve 2010 yılında ihale edilerek yapımına başlanmış olan Ataköy sahilindeki 60 metrekarelik arazi üzerinde yükselecek Blumar projesinin iptal edildiğini duyurdu. Hali hazırda mülkiyeti TOKİ’ye ait olan arazide günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak kiralanabilir yeşil alanın oluşturulacağı ifade edildi.



Baruthane arazisi olarak da bilinen bu bölgede TOKİ tarafından 2 milyar lira değerinde bir rant yaratması beklenen, ruhsatlı ve imarlı projenin iptal edilerek alanın park olarak kullanıma açılacağının duyurulması ise tamamen bina ve beton ile anılmakta olan kurum açısından şaşkınlık uyaran bir gelişme olarak yorumlandı.

Arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Kiralandı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, arazinin 25 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesine kiralandığını belirtti. 1991 yılında yapılaşmaya açılmış olan bu bölgedeki baruthane arazisinin 2010 yılında alınmış olan imar izni ile ihale edildiğini dile getiren Turan bu alanda konut yapmaktansa park inşa ederek insanların faydalanmasına sunmaya karar verdiklerini belirtti.

Alanda Restorasyon Çalışmaları Yapılacak

Bu alanda yer alan tarihi dokuların da yeniden restore edilerek vatandaşların hizmetine sunulacağını dile getiren Turan, İstanbul’un en değerli arazisinin İstanbulluların hizmetine sunulacağını belirtti. Bölgede yeşillendirme çalışmaları yapılacağını, restoran, kafeterya ve günlük sosyal tesislerin inşa edileceğini dile getiren Turan protokol gereği park ve rekreasyon alanının isminde TOKİ Park ibaresinin yer alacağını da sözlerine ekledi. Bundan sonra TOKİ’nin yalnızca binalara değil bu tarz yeşil alanlara da eğileceğini vurgulayan Turan bu alandaki ilk çalışmanın Baruthane arazi ile başladığını ifade etti.