Hürriyet Emlak ve uluslararası gayrimenkul teknoloji firması Homsters işbirliğiyle faaliyet gösteren Hürriyet Emlak Projeland, yabancı ülkelerin internette ev arama istatistiklerini yayınladı. İstatistiklere göre Hürriyet Emlak Projeland en çok Almanya, Amerika ve Hollanda'dan ziyaret alıyor.





Almancıların hedefi Üsküdar ve Kadıköy





Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hürriyet Emlak Projeland Genel Müdür Yardımcısı Maria Ren, “Site trafiğimizden oluşturduğumuz yabancı ülkelerdeki arama istatistiklere baktığımızda, Almanya'dan ziyaret eden konut alıcıları en çok İstanbul Beylikdüzü, Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinden ev arıyor. İstanbul dışında ise odak noktaları Didim, Bodrum, Kuşadası, Antalya, İzmir, Çeşme ön plana çıkıyor. Aramalarda ikinci sırada yer alan Amerika istatistiklerine baktığımızda, en çok Ankara Çankaya ilçesindeki yatırım fırsatlarını değerlendiriyorlar.





Ankara Gölbaşı yine yoğun ilgi gösterdikleri semtlerin başında geliyor. Ayrıca Amerikalılar İstanbul Kadıköy ve Beylikdüzü ilçelerinden, Bodrum ve İzmir’den ev arıyorlar. Üçüncü sıradaki Hollanda'dan gelen konut aramalarında ise en çok Kuşadası, Bodrum ve Didim'den ev aradıklarını görüyoruz. İstanbul Sarıyer ve Beylikdüzü'ne ilgi gösteriyorlar” dedi.





Ren sözlerine şöyle devam etti, “İnşaat firmalarından derlediğmiz yorumlara göre, Türkiye'de yabancıların en çok deniz manzaralı projeleri tercih ettiğini gözlemliyoruz. Lüks segment konut projelerine yatırım yapalar çoğunlukta. Arap yatırımcılar, Türkiye'yi ev alıp senenin bazı dönemlerinde kalabilecekleri bir yer olarak düşünüyorlar ve şehir merkezlerinde nitelikli projelerde 350 bin dolar ve üzerinde yatırımları ağırlıklı oluyor.





Araplar Başakşehir civarında





Arapların yoğun talep gösterdiği semtler arasında Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir ve Bahçeşehir bulunuyor. Göl ve Denize karşı zaafları sebebiyle Küçükçekmece’nin belli bölgeleri de yoğun ilgi gören semtler arasında. Beylikdüzü’nün deniz gören, Küçükçekmece’nin göle bakan kısımlarında özellikle Arap yatırımcının ilgisinin azalmadığı noktalar. Bütçesi daha yüksek olanlar ise Zeytinburnu, Ataköy hattına yöneliyor.





Ruslar hala güneye ilgi gösteriyor. Orta doğulu yatırımcılar 3+1 ve 4+1 gibi büyük dairelere öncelik verirken, Ruslar yatırımlık olarak 1+1 daireleri tercih ediyor. 250 bin dolarlık gayrimenkul alımlarında vatandaşlık hakkı tanınmasıyla birlikte Afganlar da Türkiye’den ev almaya yöneldi Afganlar da sıralamada üst kısımlarda yer alıyor.”