İnşaat sektörüne özel çözümler sunan ve ürettiği son teknolojik Polikarbon Panelleri ile sektörün lider firmalarından biri haline gelen Polinet, geniş ürün yelpazesi ile sektöre yön veriyor.





Polikarbon maddesi son yıllarda özellikle inşaat sektörünün vazgeçilmezleri arasına girdi. İnşaatların çatı sistemlerinde yaygın olarak kullanılan polikarbonun bu kadar çok tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasında içeriğinde bulunan reçine sayesinde dayanıklı olması ve güneş ışığından en üst seviyede yararlanmaya fırsat sunması bulunuyor.





Tüm bunların yanı sıra tasarımı ile de mimari görsellik açıdan önem arz eden polikarbon maddesinin alevleri yaymama özelliğinden dolayı inşaat sektörünün de kısa zamanda gözdesi olduğunu özellikle belirtelim. 2000 yılında sektöre adım atan ve o günden bugüne verdiği hizmetlerle sayısız başarılara imza atan Polinet firması, tam bu noktada devreye giriyor. Polikarbonat Panel üretimindeki başarısı ile adından sıkça söz ettiren firmanın önümüzdeki dönemlerde hedefi yurt dışında bilinirliliğini artırmak. Hali hazırda Mısır, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Bosna Hersek’te bilinen bir marka olan başarılı firma verdiği kaliteli hizmetleri dünya çapında duyurmakta kararlı.





Yüzde 100 çevreci





Polinet’in üretmiş olduğu ışık geçirgenliği yüksek, çok duvarlı gövde yapıları sayesinde üstün ısı yalıtımı sağlayan transparan Polikarbonat Panelleri kolay uygulanabilir özellikleri sayesinde yapıların çatı cephelerinde rahatlıkla ve güvenli bir şekilde kullanılıyor. Cama göre daha dayanıklı ve beş kat daha hafif olan bu ürünler aynı zamanda farklı formlara kolaylıkla girebiliyorlar. Diğer dikkat çeken özellikleri ise şöyle, U.V korumalı,çizilmeye,darbeye karşı dayanıklı, hava koşullarına uygun, alev geciktirici teknolojiye sahip, optik kalite ve renkli. Özellikle bu üstün fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra renk skalasının da bir hayli fazla olması Polikarbonat çatı ve cephe sistemlerine değer katıyor. Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yapan ve bu yatırımını her yıl yukarı taşıyan Polinet firması, ürettiği çevreci, yüzde 100 geri dönüştürülebilir Polikarbonat ürünlerinin yanı sıra alüminyum profiller ve diğer aksesuarlar ile mimari yapıların ışıklık ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılayan en doğru sistemsel çözümleri sunuyor.





Üstün teknoloji ile donatılmış Polikarbonat Panel ailesi





Firmanın Polikarbonat Panelleri belirli başlıklar altında, üstün teknolojiden yararlanılarak müşterilerin hizmetine sunuluyor. Modüler bir yapıya sahip olmasının yanı sıra istenilen uzunlukta üretilebilen MegaLux Polikarbonat Panelleri, hem cephe hem de ışıklık kaplaması olarak kullanılabiliyor. Beş katmanlı gövde yapısı sayesinde daha yüksek ısı yalıtımı sağlayan MegaLux Panelleri, geniş renk alternatiflerine sahip ve fonksiyonel çözümler üretiyor. Bu zamana kadar çok sayıda farklı yapıda kullanıldı. Hem dış cephede hem de iç mimaride kullanılan Multilux-549 ise tam anlamıyla profesyonel bir cephe kaplama malzemesi. Birbirine içten kilitlenerek döşenebilen bu ürün yükseklik ve uzunluk ölçüleri çok fazla olan alanlar için mükkemmel sonuçlar veriyor. 40 mm gibi oldukça yüksek bir kalınlığa sahip olduğu için rüzgar ve kar yüklerine karşı da sorunsuz ve güvenli bir şekilde görevini gerçekleştiriyor. Polikarbonat panel ailesinin bir diğer önemli ürünü ise NewLux Panelleri. Çatı ve cephe ışıklık alanları, NewLux Panellerinin sahip olduğu gizli vidalı birleşim detayları sayesinde pratik, güvenli ve kesintisiz bir şekilde kaplanıyor.  Hemde ısı, rüzgar ve suya karşı herhangi bir birleşim aksesuarına ihtiyaç olmadan. Bu paneller; araba park yeri, kanopi, balkon, veranda, sera, kış bahçesi, çatı feneri gibi küçük alanlar için oldukça kullanışlı.





Endüstriyel çatı kaplaması olan  sandviç panellerle birlikte kullanımı için  üretmekte olduğu Easylux, Masterlux ve Grecalux polikarbonat paneller ise çok yüksek ısı ,hava ,su yalıtım  gibi çok önemli özellikleri bir arada sunuyor. Kar ve rüzgar yüklerine karşı mukavemeti çok yüksek olan bu ürün serileri ,kullanıcıdan uygulayıcıya kadar , tüm müşterileri beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Grecalux ürünler çatı kaplaması yanısıra cephelerde de kullanılabiliyor.





Polinet Panel ailesinin son ürünü olan Thermolux ise piyasa da geleneksel polikarbonat levhaların düşük performansları karşısında , yüksek performanslı ürünlere olan taleb artışı nedeniyle ortaya çıktı. Altı duvarlı gövde yapısı ve 20 mm den 40 mm kadar kalınlık alternatifleriyle, Thermolux polikarbonat levhalar mükemmel ışık geçirgenlik, mukavemet, ısı yalıtımı gibi üstün özellikler ile pazardaki geleneksel ürünlere tartışmasız bir üstünlük sağlıyor.





Tüm bu polikarbonat ürün ailesinin tamamlayıcısı olan Polinet çatı &cephe havalandırma ve duman tahliye pencereleri , açma ,kapanma foksiyonlarına, sistemsel çözümler sunan elektrikli açkı mezanizmaları ,kontrol üniteleri ile kavuşuyor.Sistem içinde duman, yangın alarm, yağmur ve rüzgar sensörleri gibi opsiyonel aksesuarlar yer alarak , kullanım fonksiyonelliğini zenginleştiriyor. Polinet çatı &cephe havalandırma ve duman tahliye pencereleri Polinet’in tüm polikarbonat sistemlerine kolayca ve güvenle entegre oluyor.