Babacan  Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, gayrimenkul sektöründe  yaşanan her türlü dalgalanmanın sektörde büyük hassasiyetle takip edildiğini dile getirdi.


İbrahim Babacan, geçtiğimiz süreçte konut satışlarında Ulusal Kampanya’nın da etkisiyle Mayıs ayında konut satışlarında başlayan yükseliş eğiliminin Haziran ayında  yüzde 22.4’lü kartışla, yılın ilk yarısında zirveye ulaştığını söyledi.



Konut yatırımcılarınızdan gelen taleplerle, bu yönde bir artış olacağını tahmin etmediklerine dikkat çeken  İbrahim Babacan, “Beklentimizde yanılmadık. Sektörümüz yeniden eski verimli günlerine kavuştu. Satış rakamlara baktığımızda, yabancı yatırımcıya satışın da artış yönlü hareketliliğini koruduğunu görüyoruz. Haziran ayı içerisinde yabancıya yapılan satışlarda yaşanan yüzde 7’lik artış, sektörümüzde yabancı yatırımcı taleplerinin giderek arttığını kanıtlar nitelikte.” Diye konuştu.



Babacan  Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Faizlerin yüzde 1’in altına çekilmesi, yatırımcılar tarafından bir fırsat olarak görüldü. Yatırımcıyı alım yönünde harekete geçirmenin yolu faizleri yüzde 1’in altında tutmaktan geçiyor. Yatırımcı düşük faizi konutta bir fırsat olarak algılıyor.” Değerlendirmesinde bulundu.


Konut Satışında Avantaj Sürecek!


Gayrimenkul alanında son aylarda satışlarda yaşanan hareketliliğin devam edeceğine işaret eden Babacan  Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan; “Ulusal Kampanyanın sona ermesiyle konutta fırsat dönemi de sona ermedi. Aksine KDV ve tapu harcı indirimiyle ekim ayına kadar sürecek olan bu dönemin, satışların zirve yapacağı bir dönem olacağına inanıyoruz.



Dövizdeki yükselişin etkisiyle artan maliyet baskısına karşılık fiyatlarımızı düşük seviyelerde tutuyoruz. Babacan Holding olarak yatırımcılarımızdan gelen talep karşısında faiz oranlarında yaşanan artış yönlü harekete rağmen Ulusal Kampanya sürecini bir ay daha uzattık, kampanya süresince yüzde 20 indirim yüzde 0.98 faiz oranı uygulamasına devam edeceğiz. Holding olarak bu süreçte sektöre en büyük katkıyı sağlayan şirketlerden biri olmayı hedefliyoruz.” Dedi.