Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke çapında Belediye ihalelerine katılan firma ve kişilere ilişkin denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bakanlık bu kapsamda yapılan incelemeler sonucunda 57 isim ile alakalı usulsüzlük belirleyerek ihale yasağı getirdi.





Her ay düzenli olarak yapılan denetimler ve incelemeler kapsamında Bakanlık ihale alan firmalara ceza yağdırmaya devam ediyor. Konuyla alakalı Resmi Gazete'nin 26 Şubat tarihli sayısında yer alan bilgilere göre, Türkiye'nin pek çok ilinde belediyelerden ihale alan firma ve isimlere yönelik ihalelere katılamaktan yasaklama kararı verildi.





Bu kapsamda Antalya iline bağlı Kaş ilçesi başta olmak üzere, Gaziantep Şahinbey ilçesi, Karabük Safranbolu, Mersin Tarsus, Balıkesir Edremit, Bursa Mustafakemalpaşa ve Trabzon ili Çaykara ilçesinde belediyelerden ihale alan toplam 57 isim hakkında ihale yasağı kararı verildi. ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verilen isimleri görmek için altta verilen ilgili Resmi Gazete kararlarını okuyabilirsiniz.





Detay için tıklayınız