Ataköy sahil yolunda hemen denizin yanında yer alan ve mülkiyeti TOKİ’ye ait olan ve 25 yıllığına İBB’ye kiralanan 60 bin metrekarelik çok değerli Baruthane arazisi üzerinde 2 kurum tarafından yapımına karar verilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanan Millet Bahçesi’nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor.


İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve TOKİ Başkanı M. Ergün Yılmaz birlikte 19 ekim cuma günü Baruthane arazisini ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetleyerek yapılan Millet Bahçesi projesi hakkında ve açılış tarihi bilgisini verdiler.

Millet Bahçesi 8 kasım perşembe günü açılacak

Bu kadar değerli ve güzel bir alanı İBB’ye tahsis ettikleri için kurum TOKİ Başkanı’na teşekkür ettiğini dile getiren İBB Başkanı Mevlüt Uysal; Baruthane Millet Bahçesi’nin 8 kasımda açılacağını söyledi. Yapımda çalışmalarında önemli bir aşamanın kaydedildiğini ifade eden Uysal; burada yapılacak Millet Bahçesi’nin bundan sonra yapılacak diğer millet bahçeleri için de örnek teşkil edeceğini belirtti. Uysal, yaptıkları çalışmaların sit alanı dışında kalan 50 bin metrekarelik kısımda olduğuna dikkat çekerek arazinin üzerindeki tarihi yapıların aynen korunacağını kaydetti.

Baruthane arazisi TOKİ’nin portföyündeki en değerli arazi

Üzerine Millet Bahçesi yapılacak arazinin 1991 yılından bu yana turizm ve ticaret imarının olduğunu anımsatan TOKİ Başkanı Turan arazinin portföylerindeki en değerli arazi olduğuna dikkat çekerek Ataköy sahilindeki Baruthane arazisinin İstanbullulara bundan sonra yeşil alan olarak hizmet vereceğini söyledi.

Proje ile ilgili olarak Belediye Başkanı ile hazırladıkları Millet Parkı projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunduklarını kaydeden Turan; projenin Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanması sonrasında çalışmalara başlandığını aktardı. 28 gün önce çalışmalarının başladığı proje kapsamında ayrıca 3 kilometrelik bir sahil şeridinin, restoran, kafeterya ve sosyal tesislerin de olacağını belirten Turan, Baruthane Millet Bahçesi’nin önemli bir proje olduğunu söyledi.