Muğla’nın Bodrum ilçesi yaz aylarında turizm sektörünün en canlı olduğu yazlık mekanların başında geliyor. Bodrum’da gerçekleştirilen kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında Yakaköy’de tespit edilen 3 katlı iki villaya kepçe vurularak yıkıldı.Turistlerin yoğun bir şekilde geldiği Muğla Bodrum ilçesinde kaçak yapılaşmalara karşı Belediye başkanlığı seferberlik başlattı.





BODRUM’DA KAÇAK YAPILAR YIKILDI




Zaman zaman yapılaşma için çıkartılan yangınlar televizyon kanallarında haber konusu olsa da zamanla unutularak yerlerine ağaç yerine betonarme binalar yapılarak vatandaşların dikkatini çekiyordu. Belediye bu kaçak yapılar için başlattığı seferberlik kapsamında harekete geçerek iki villanın yıkım işlerini başlattı.





Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yakaköy’de tespit edilen kaçak yapılar belediye ekiplerince kepçe yardımıyla yıkıldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılarla kimsenin Bodrum’a zarar vermesine izin vermeyeceklerini dile getirerek, , “Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz.





Amacımız yıkmak değil, hukuka aykırı iş yaparak Bodrum’a ve çevresine zarar veren uygulamaların önüne geçerek caydırıcı olmak. Bodrum’u tahrip etmeye kimsenin hakkı yok. Bu konuda hiç kimse bizden ayrıcalık, iltimas beklemesin. Belli bir program dahilinde, hakkında yıkım kararı çıkan yapılar öncelikli olmak üzere tüm kaçak yapılara müdahale edilecek.” dedi.