İstanbul'un en değerli semtleri arasında gösterilen Ulus’ta satılık konut fiyatlarında son durumunu uzman ekiplerimiz tarafından sizler için araştırdık. 

Beşiktaş’a bağlı Ulus Mahallesi, İstanbul’un en gözde semtleri arasında yer alıyor. 100 metrekarelik bir konutun satış fiyatı, ortalama 1 milyon 500 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. İstanbul Boğazı’na hâkim konumu ile yerli ve yabancı yatırımcıların ilk tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor.

Ulus Mahallesi’nde son 1 aylık konut değer artışı ne bakıldığında fiyatların yüzde 2,18 oranında arttığı gözlemleniyor. Son 3 yıllık değer artışında ise konut fiyatlarının yüzde 30,8 oranında arttığı görülüyor.

Yine son olarak 5 yıllık değer artışına bakıldığında konut fiyatlarının yüzde 47 oranında arttığı gözlemleniyor. Beşiktaş Ulus’ta 100 metrekarelik bir konutun amortisman süresi 38 yıl olarak hesaplanıyor.

Ulus Kiralık Daire Fiyatları

Bölgede en düşük 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kiralık fiyatı, 3 bin 300 TL’den başlarken bu fiyatlar 5 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Ulus kiralık daire fiyatları son bir ayda yüzde 2,32 oranında yükseliş kaydetti. 3 Yıllık kira artış oranlarına bakıldığında fiyatlarda yüzde 6’lık bir düşüş söz konusu. Son olarak 5 yıllık dilimde ise yüzde 1 oranında artış sağlandığı görülüyor.

Ulus Mahallesi Nerede?

Daha önce Ortaköy Mahallesi sınırlarında olan Ulus, 1998 yılından itibaren, yaklaşık 7500 nüfuslu ayrı bir mahalle olmuştur. Önemli alışveriş ve eğlence merkezlerine sahip olan Ulus Mahallesi, Beşiktaş’ın düzenli önemli yerleşim merkezlerinden biridir.