Son yıllarda hızla yaygınlaşan dijital yatırım araçlarında yaşanan dalgalanmalar, ev ve ofis gibi klasik yatırım araçlarının önemini bir kez daha artırdı.


Bitcoin, ethereum gibi dijital para birimlerinin özellikle son 6 aydan beri yatırımcıları kendine çektiğini belirten İCK YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuru, bu süre içinde yatırımcıyı dikkatli olmaları konusunda sürekli uyardıklarının altını çizdi.


Cemal Kuru, dijital para dalgasında gayrimenkullerini satışa çıkararak, Bitcoin başta olmak üzere diğer dijital yatırım araçlarına kaynaklarını aktaran on binlerce kişi olduğunu belirterek, şunları söyledi:


Her gün yüzde 3-5, hatta yüzde 10’lara varan değer artışı, doğal olarak kısa sürede çok para kazanmak isteyen kişileri dijitale kaydırdı. Ama şu bir gerçek ki anlık kazanımlar aynı zamanda anlık kayıplar anlamına gelir. İCK YAPI olarak uzun yıllardır ürettiğimiz onlarca konut, iş yeri ve otel bize gösterdi ki para kazanmak kolay değil, olmayacak da. Biz bu nedenle süreç içerisinde ev, ofis gibi klasik yatırım araçlarından vazgeçilmemesini, özellikle de ekonominin şu an içinde olduğu durumu göz önüne alarak gayrimenkul  yatırımlarına yoğunlaşılması gerektiğini vurguladık. Geçen 6 aylık, 1 yıllık döneme baktığımızda Bitcoin 20 binlerden, 10 bin dolarlara kadar düşerken, başta Ankara, İzmir, İstanbul olmak üzere yeniden gayrimenkule dönen yatırımcı konut ve arsa fiyatlarının artmasına yol açtı. Yaşanan sert düşüşler çok sayıda kişiyi rüyadan uyandırarak, elden çıkarılan gayrimenkullere hızla dönüşe neden oluyor.”


Cemal Kuru, Türkiye genelinde konut metrekare fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 8,6 oranında artış gösterdiğine işaret ederek, gayrimenkul yatırımında önemli olanın “sektörün öncülerinden, gelişim noktasında, yatırım değeri olan” taşınmazlara yönelmek olduğunu sözlerine ekledi.