Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 20 ağustosta Bodrum’a yaptığı denetim ziyaretinin ardından başlatılan kaçak yapılarla mücadele çalışmaları devam ediyor.





Bakan Kurum’un yaptığı incelemeler sonrasında imara aykırılıkların tespit edildiği ve aralarında villa, rezidans ve otellerin olduğu 8 projenin inşaatı mühürlenmiş ve geliştirici şirketlere bu aykırı durumları düzeltmeleri için 1 ay süre tanınmış, süre sonunda gerekli düzeltmelerin yapılmadığı projelerde imara aykırı kısımların yıkılacağı ve inşaat sahiplerine cezalar kesileceği tebliğ edilmişti. Bodrum’da devam eden denetim çalışmalarıyla birlikte imara aykırılıkları tespit edilen yeni projelere de aynı tebligatlar yapılmıştı.





28 eylülde Bodrum’a ikinci bir ziyaret gerçekleştirerek 11’i otel olmak üzere aralarında villa, rezidans ve lüks dairelerin olduğu 19 projedeki yıkım çalışmalarını kontrol etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde Gündoğan, Gölköy, Gümbet, Türkbükü, Yalıkavak ve Torba mahallelerinde yer alan 19 projede yıkım çalışmaları halen sürdürülüyor.





İmara aykırı olduğu tespit edilen bölümlerin üzerine boyayla çarpı işareti koyulduğu, iş makineleri ve inşaat işçilerince yıkımın yapıldığı belirtildi. Yıkıldıktan sonra kötü görüntü oluşan alanlarda ise otel işçileri tarafından kıyı düzenleme çalışması yapılıyor. Bazı projelerde beton kesme işleminin ardından bloklar vinçle bölgeden taşınıyor. Metrajlarına göre her firmaya, farklı günlerde çalışmalarını tamamlaması için süre verildiği öğrenildi.