Ülkemizde gayrimenkul yatırımının her zaman güvenli liman olduğuna ve emlak sektörünün 2019 yıl sonunda eski cazibesine döneceğine değinen gayrimenkulde dünya devi franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Can Özatay, bu yıl gayrimenkule yatırım yapanlar 2020’de hisse senedi ve mevduat getirilerine göre, daha fazla kazanç sağlayacağını öngörüyor.


Türkiye’de gayrimenkul alımının her zaman kazandırdığına değinen ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Can Özatay, doğru lokasyonda doğru gayrimenkule yatırım yapanlar, borsa ve mevduat getirilerine oranla 2020’de çok daha fazla kazanabileceğini belirtti. Ülkemizde gayrimenkulün her zaman en doğru yatırı aracı, gelecek planlaması ve güvenli bir liman olduğuna değinen Özatay, “Kısa süre içinde emlakta arz talep dengesinin oturmasıyla birlikte gayrimenkul yine cazip bir yatırım haline gelecek” dedi.


Özatay “Biz ERA olarak 50 yıla yakın tecrübemizle; Avrupa’dan Amerika’ya, 6 kıtada, 38 ülkede, 3 bini aşan franchise ofis ve 40 bini aşkın gayrimenkul danışmanımız ile gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Tecrübemize dayanarak Türkiye gayrimenkul gelişim ve fiyat artış endeksine baktığımızda bu yıl gayrimenkul alanlar çok uygun seviyelerden alım yaptıkları için 2020’de borsa ve mevduattan daha fazla kar edecekler. Çünkü demir, çimento gibi sürekli fiyatı artan hammaddelere bağlı olarak inşaat maliyetleri artıyor. Ancak artan maliyetlere rağmen uzun süredir emlak fiyatlarında aynı oranda bir artış yaşanmıyor. Artış yaşanmamasının sebebini de, piyasada yaşanan durgunluk, yüksek faiz oranları ve dövizdeki artış gibi sebeplerle açıklamamız mümkün” dedi.


 2019 yılının ikinci yarısında emlak sektöründeki durgunluğun geçeceğine değinen Özatay sözlerine şöyle devam etti, “2019 yıl sonunda tüm sektörlerde hareketlenme olacak ve gayrimenkul piyasası da eski günlerdeki cazibesini kazanacak. Piyasaların normale dönmesiyle ve emlakta yaşanan arz talep dengesinin tekrar rayına oturmasıyla fiyatlarda ciddi oranda artış olacağını düşünüyoruz. Piyasa hareketlerine bağlı olarak da bu artışın da mevduat faiz getirileri ve borsa hisse senetlerine oranla çok daha fazla olacağına inanıyorum. Ancak yatırım yaptığınız gayrimenkulden kar elde etmek istiyorsanız, işinde uzman bir gayrimenkul danışmanı ile doğru lokasyonda doğru gayrimenkule yatırım yapmanız önemli olacaktır.“