Üçü merkezde olmak üzere tamamı 13 ilçeden oluşan ve ocak-ağustos arasındaki ilk sekiz aylık dönemde toplam 26 bin 950 adetle Türkiye’de en çok konut satılan beşinci şehir olan Bursa’da ilçeler bazında ortalama değerlerle metrekare satış fiyatları, kiralama bedelleri ve ortalama geri dönüş süreleri açıklandı.





Teknoloji desteğiyle bölgesel bazda güncel değerlerle raporlar hazırlayıp paylaşan endeksa.com’da yer alan eylül ayı verilerine göre Bursa’da ortalama satış fiyatları 280 bin 260 lira, ortalama kiralar 1.195 lira ve ortalama geri dönüş süresi (amortisman süresi) 19 yıl olarak ölçülürken kentte en pahalı konutların ortalama 2 bin 358 liralık metrekare satış fiyatıyla Mudanya’da olduğu görüldü. Mudanya’yı ortalama 2 bin 300 lira ile Nilüfer ve 1.966 lira ile Osmangazi ilçeleri izledi. Bursa genelinde en ucuz konutlar ise ortalama 1.305 liralık metrekare satış fiyatıyla Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunuyor.





Şehir genelinde kira fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ise ortalama 11 TL/M2 Nilüfer olurken, ortalama 10 TL/M2 ile Mudanya ikinci sırada yer aldı. Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri 9 TL/M2 ile bu iki ilçeyi izledi.