Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken AVM'lerin ülke genelinde küçük esnafa darbe vurduğunu söyledi.


Türkiye’de serbest meslek sahibi ve kendi hesabına çalışanların toplam istihdam içindeki payı 32,7'ye gerilerken, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada "AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansında yer alan habere göre TÜİK ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden derlediği bilgilerce Türkiye’de serbest meslek sahibi, işveren, kendi hesabına çalışan ve ücretsiz aile işçilerinin, toplam istihdam içindeki payı 2013-2017 döneminde düşüş gösterdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. AVM ve zincir marketlerin başta büyük şehirler olmak üzere ülke genelinde esnafa darbe vurduğunu aktaran Palandöken, bu durumun rakamlara da yansıdığını söyledi.

MESLEK SAHİBİ KİŞİ SAYISI HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR

Bendevi Palandöken, her sokak arasına yan yana açılan zincir marketlerin, bakkal, kasap, manav gibi 394 dalda faaliyet gösteren esnafı bitirdiğini belirterek, "Şehirlerin ortasına yapılan AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor. Böyle olunca da serbest meslek sahibi kişi sayısı her geçen gün düşüyor" dedi.