Gayrimenkul piyasasının son 2 yıldır zor bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Biz zor dönemde iyi bir sınav verdik. Projemizi taahhüt ettiğimiz şekliyle ve tarihte teslim ediyoruz. Toplam 1500 konutun yer aldığı projede 700 konut satıldı” dedi.





Akbalık, Büyükyalı projesinin içindeki tarihi Fişekhane'de kültür sanat etkinlikleri yapılacağını da sözlerine ekledi. Akbalık, özel bir aplikasyonla ev sahiplerine kişisel asistan desteği vereceklerini de söyledi.





Göktürk'e proje





Yeni yatırımlar için de çalışmaların sürdüğünü belirten Ahmet Akbalık, Göktürk'te kendi arsaları üzerinde konut projesi geliştireceklerini ifade etti. Piyasa araştırması yaptıklarını ve bölgeye yoğun talep gördüklerini söyleyen Akbalık, “İlk etapta 200 konutla başlayıp sonrasında etaplar halinde devam edeceğiz. Satışlara mayıs-haziranda başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.





‘Faiz düştü satışlar arttı'





Gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan Ahmet Akbalık, “Piyasadaki sıkışma kırılıyor. Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte satışlar arttı. Mevduat faizlerindeki düşüşle de satışlar artacak, hatta başladı. Geçmişte de mevduatını bozup yatırımını gayrimenkule yapanlara önemli kazanç sağlamıştı. Bir de artan maliyete rağmen firmaların zam yapmadığını düşünürsek gayrimenkuldeki fırsatı daha net görebiliriz. Elimizdeki stoklar bitince yeni ürünleri bu fiyata satmamız mümkün olmayacak” dedi.





Kaynak: Milliyet