Green House Projesi Solarex’te Sektörle Buluştu Green House Projesi Solarex’te Sektörle Buluştu

Törenin açış konuşmasını yapan Happy Workplaces MENA Bölge Müdürü Prof. Dr. Türker Bas, çalışan mutluluğu ve finansal başarı arasındaki ilgi çekici bağlantıyı vurgulayarak, çalışanlarına yatırım yapan şirketlerin BIST30 endeksindeki şirketler arasında iki kat daha yüksek performans gösterdiklerine dikkat çekti.

Happy Workplaces Türkiye'nin En Mutlu İşyerleri ödül töreninde, Happy Place to Work tarafından düzenlenen anketler sonucunda, Türkiye'nin En Mutlu İşyerleri Listesi'ne giren şirketlerin, piyasadaki finansal performansları üzerine dikkat çekici veriler paylaşıldı.

Çalışanlarına yatırım yapan şirketler BIST30'da iki kat yüksek performans gösteriyor
Analize göre, Türkiye'nin En Mutlu İşyerleri Listesi'ndeki ve BIST'te işlem gören Happy Workplaces şirketlerinin son altı aydaki performansı, BIST 30 endeksine dahil şirketlerin performansıyla karşılaştırıldı. Bu karşılaştırmada, En Mutlu İşyerleri Listesi'ndeki şirketlere yapılan 100 TL'lik yatırımın, altı ay içinde 161 TL'ye yükseldiği belirtildi. Öte yandan, BIST30 endeksindeki şirketlere aynı miktarda yapılan yatırımın 68 TL kazanç sağladığı gözlendi. Prof. Dr. Türker Bas, bu verilere dayalı olarak çalışanlarına yatırım yapan şirketlerin BIST30 şirketlerinden iki kat daha yüksek performans gösterdiklerine dikkat çekti. Şirketlerin çalışan mutluluğuna verdiği önemin, sadece iş yerindeki atmosferi değil, aynı zamanda şirketin finansal performansını da olumlu yönde etkileyebileceğini vurguladı. Bu verilerin, şirketlerin insan kaynakları stratejilerini ve iş yaklaşımlarını değerlendirmede önemli bir rol oynayabileceği belirtilen Prof. Dr. Bas, bu tür analizlerin, yatırım tavsiyesi olarak değil, çalışan mutluluğu ve iş performansı arasındaki ilişkiyi anlamak için bir araç olarak kullanılmasını önerdi.

“İnsan odaklı yönetim stratejisi belirleyen kurumların yanındayız”
Happy Place to Work iş geliştirme ortağı HiDoctor'un CEO'su Ahmet Bal, yaptığı konuşmasında; akıl sağlığının iş hayatı üzerindeki derin etkisine dikkat çekerek, “çalışan esenliği adına yapılmayan ne kaldı?” sorusuna yanıt olarak burada olduklarını söyledi.

Ahmet Bal, “Şimdi iş yeri odaklı sorunları çözmenin, çalışma ortamını iyileştirmenin ötesine geçmenin zamanı. Buradaki her kurumun zaten bu aşamayı geçtiğini biliyorum. Kurumların çalışanları için, psikolojik destek başta olmak üzere kişisellestirilmiş bütüncül esenlik hizmetlerine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayarak, daha mutlu ve başarılı bir gelecek için çalışma zamanı” diyerek insan odaklı yönetim stratejisi belirleyen kurumların yanında olacaklarını ifade etti.


Happy Place to Work hakkında
Happy Place to Work, şirketlerin karşılaştıkları modern güçlüklere modern çözümler sunan uluslararası bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. Çalışanların motive, bağlı ve enerjik olmalarını sağlayacak bir iş deneyimi geliştirerek, sürdürülebilir bir yüksek performans kültürü oluşturmayı amaçlamaktadır. Happy Place to Work ekibi, çalışan bağlılığı, kurum kültürü ve değişim yönetimi konularında 20 yılı aşkın liderlik danışmanlığı deneyimine sahiptir. Mutlu çalışanların mutlu müşteriler yarattığına inanan şirket, müşterilerine insan odaklı kültürler ve harika bir çalışan deneyimi yaratmaları için destek olmaktadır.