Ege Yapı tarafından Emlak Konut güvencesiyle Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin lansmanı yapıldı.


Ege Yapı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sipahioğlu, lansmandaki konuşmasında, projenin Tarihi Yarımadada yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerinde inşa edildiğini söyledi.



Geçmişle modern dünyanın harmanlandığı bir proje yapıldığını anlatan Sipahioğlu, “Projede zaman, insan ve tarihe saygı olgular ön plana çıkıyor. Tarih Yarımadanın geçmişine sahip çıkarak yapılan projenin yaklaşık 31 bin metrekaresi peyzaj alanından oluşuyor. Doğa ve tarihi tüm güzelliklerin yer aldığı az katlı bir proje.” dedi.

Sipahioğlu, projenin konut, ticari ünite, ofis, otelden oluştuğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:



“Marmaray, Avrasya Tüneli, Yenikapı Metro İstasyonu ve tüm ulaşım akslarına yakın bir konumda bulunuyor. Araç otoparklarının tamamı yer altına alınıyor. 340 araçlık kapalı otopark bulunuyor. 24 saat yaşam konseptine göre yapıldı. 16 bin metrekare toplam satılabilir ticari alan yer alıyor. 1+1’den 7+1’e kadar daire tipleri yer alıyor. 47 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. 125 adet daire, 23 adet ticari bölüm, 700 metrekare de sosyal tesis bulunuyor. Sosyal tesisin içinde de kapalı havuz, fitness salonu, sauna yer alıyor.  Yedikule Cer Atolyeleri proje kapsamında yeniden yapılıyor.



“Yatırımlara devam edeceğiz”

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projenin 5 senelik bir emek ürünü olduğunu dile getirdi.

Hedeflerine yönelik yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Kurum, “Son dönemde birileri işte, ‘Bu dönemde yatırım yapılır mı?’ gibi şeyler söylüyor. Her şey yapılır. Ülkemize, ülkemizin geleceğine güvenimiz tamdır. Yatırımlarımızdan ödün vermeyeceğiz. Her gün de artırarak devam ettireceğiz. İhalelerimiz, süreçlerimiz devam ediyor. Global bir ünya var. Biz büyüyoruz. Çalışmak zorundayız. Bunları da yatırımları yapmaya devam edeceğiz. İhalelerimizde, satışlarımızda bunları net olarak görüyoruz. Ne milletimiz ne de yabancı yatırımcıda bir azalma görmedik.” değerlendirmesini yaptı.

“Kente değer katacak bir proje oldu”

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da İstanbul’da daha önce de önemli projeler yaptıklarını anımsattı.

Cer İstanbul’un tarih ve doğaya oldukça önem verilen bir proje olduğunu ifade eden Kabadayı, “Suriçi’nde hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem Fatih Belediyesi, hem Anıtlar Kurulu hem de Emlak Konut’un destek verdiği, şehre büyük değer katacak bir proje oldu.” diye konuştu.

Kabadayı, projenin üzerinde titizlikle çalıştıklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:

“Hem restore edilecek hem de yeni yapılacak binalarla beraber güzel bir tasarım oluştu. Eski binalar yeniden kazandırılacak. Rezidanslar, oteller, ticari üniteler konutlar olacak. Mega projelere yakınlığıyla, sahil merkezi olan Yedikule’de olmasıyla önemli bir proje. Peyzajlar projede önemli yer tutuyor.

Lansmana özel fırsatlar

Bu arada Cer İstanbul 11 bin liradan başlayıp, 20 bin liraya kadar devam ediyor. Projede 5 adet tescilli bina da bulunuyor.

Cer İstanbul’da lansmana özel farklı fırsatlar da uygulanacak.