Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye, kendisi gibi ABD menşeli ERA Türkiye’yi satın aldı. Bu yönüyle dünyada bir ilk olan söz konusu satın almanın ardından her iki marka kendi tabelalarıyla yeni ofisler açmaya devam edecek

TÜRKİYE gayrimenkul pazarı franchise modeliyle büyümesini sürdürüyor. Bu dinamik pazarda şimdi sürpriz bir satın alma gerçekleşti. Coldwell Banker Türkiye, ERA Türkiye’yi satın aldı. Bu satın almanın ardından Coldwell Banker, ERA Türkiye’nin Türkiye ve KKTC’deki master franchise haklarının sahibi oldu.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “Coldwell Banker-Coldwell Banker Commercial - ERA sinerjisiyle pazarı domine edecek bir noktaya geliyoruz. Her iki markayı kendi adlarıyla büyütmeye, yeni şubeler açmaya devam edeceğiz. Markasına ve birbirine sımsıkı bağlı, etik değerlerle müşterilerine hizmet veren gayrimenkul profesyonellerinin tek adresi olmayı hedefliyoruz” diyor.

Coldwell Banker'ın 50 ülkede 4 bin civarında şubesi bulunuyor. Türkiye pazarına 2013'te giren Coldwell Banker'ın Türkiye’de 150 şubesi var. Bunların tamamı franchising sistemiyle açılmış. Gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA ise 1971’de ABD’de kurulmuş. ERA Türkiye, Can Ekşioğlu tarafından kurulmuştu.