Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi markalarından Dekar Yapı’nın İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasından birincilik ödülü aldı. 





Yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırımla yatay mimari ile geliştirilen ve 244 adet bahçeli konuttan oluşan Dekar Kıyıbahçe, yatay mimarinin tercih edilmesi, çevre/doğa/bina ilişkisinin korunması, yeşil bina sertifikası kapsamında standartların sağlanması ve getirdiği yeni finans modeli ile jürinin dikkatini çekerek ödüle değer görüldü. 





Bahçeli ev konusunda öncü isimlerden biri olan Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., Yapı Kredi iş birliği ile Çekmeköy - Ömerli’de, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan finans modeli ile hayata geçirdiği  yeni projesi Dekar Kıyıbahçe, ABD’den ödülle dönüyor.





Texas Tech Üniversitesi-Texas A&M Commerce Üniversitesi konsorsiyumunda, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects-AIA Dallas) ve ABD Yeşil Binalar Derneği (U.S. Green Building Council-USGBC), Ankara Üniversitesi-Gazi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “IV. Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu ” kapsamında ilk kez “ISBS 2019 Sürdürülebilirlik Ödülü - En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması” gerçekleştirildi. 





Yarışmaya toplam 37 adet proje aday olarak katılırken; jüri, yarışmaya katılan her kategoriyi kendi içerisinde değerlendirmiş; projeleri kent vizyonlarındaki yeri, küresel ölçekte gerçekleştirilen diğer projelerle kıyaslama, sürdürülebilirlik, etkin ve verimli çalışma, çevresel hassasiyet, uygulanabilirlik, tasarım, şehre ve topluma katacağı değerler, uygulama biçimleri, ortaklık/paydaşlık yapısı ve yeni getirilen yaklaşımlar açısından inceledi. 





Değerlendirme sonucunda Dekar Kıyıbahçe Projesi projesi, Sürdürülebilir Gayrimenkul Geliştirme Kategorisinde birinci seçildi. Yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırımla geliştirilen Dekar Kıyıbahçe, yatay mimarinin tercih edilmesi,  çevre/doğa/bina ilişkisinin korunması, yeşil bina sertifikası kapsamında standartların sağlanması ve getirdiği yeni finans modeli ile ödüle layık görüldü. 





Hayalleri gerçeğe dönüştürüyor





Dekar Yapı, Dekar Kıyıbahçe projesi ile İstanbul Çekmeköy Ömerli’de 84 ayrı blokta toplam 244 adet bahçeli dubleks ev ile yine ayrıcalıklar sunuyor. 





Dekar Kıyıbahçe’de evler, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle brüt 141 m² ve 200 m² arasında değişiyor.  Tüm evlerin 40 m² ile 200 m² arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Dekar Kıyıbahçe projesinin ilk etap teslimleri Nisan 2020’de, projenin tamamının ise Mart 2021’de teslim edilmesi öngörülüyor. 





Doğanın İçinde Sosyal Yaşam





Dekar Kıyıbahçe projesinden konut sahibi olanlar bahçeli bir hayatın yanı sıra birbirinden farklı imkanlar sunan sosyal hayat ile de buluşacaklar. Projenin içerisinde yarı olimpik açık yüzme havuzu, 3 adet çocuk parkı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, spor merkezi, sauna, kafe alanı ve bir market bulunacak.