Demir Grup, 2018-2019 yılında konut ve enerji sektöründe 2,5 milyar TL değerinde 8 yeni proje geliştirecek.


Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Demir Country lansmanında emlak haber sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Yeni projelerini açıklayan Demir, 8 yeni projeye başlayacaklarını söyledi.

Türkiye, Almanya ve Ukrayna’da proje geliştireceklerini söyleyen Hamit demir Demir İnşaat olarak Beylikdüzü’nde inşa ettiğimiz Demir Country projesinin yanı sıra; Göktürk’te 200 konutluk kentsel dönüşüm projesimiz olacak.  Büyükçekmece Hadımköy’de 620 dairelik konut projesi, Sefaköy’de ruhsatını aldığımız 130 dairelik konut projesi, Çorlu merkezde ise 160 dönüm arazide Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil olacak Sanayi merkezi yapacağız. İzmir Bayraklı’da 65 dönümlük kendi arazimiz üzerinde konut, ofis ve otel projesi hayata geçireceğiz. Plan çalışmaları devam ediyor” dedi.  Enerji sektöründe de yatırım yapacaklarını söyleyen Demir ” Konya’da 250 bin metrekare alana sahi 15 MW enerji sahası yapacağız” dedi.

UKRAYNA VE ALMANYA’YA TÜRK İMZASI

8 projenin 2’sinin Ukrayna ve Almanya’da olduğunu belirten Hamit Demir ”  Ukrayna yüzümüzü güldürdü bu kadar beklemiyorduk.  Geçen yıl 160 konutluk bir siteyi teslim ettik.  Haziran’da 200 konutluk bir siteyi daha teslim edeceğiz. Sene sonuna kadar teslim edeceğimiz konut sayısı 500, otel sayımız bir ve ticari alanlarımız da var. Bu yıl  Kiev’in ana merkezinde garın önünde 250 dairelik bir projeye daha başlıyoruz. Almanya’nın Berlin şehrinde ise bir ofis bir de yurt projesi yapacağız”dedi.

“SEKTÖRDE ÇATLAK SESLER OLUŞUYOR”

seçimlerin öne alınması konut sektörü gerçek oyuncularla çok yol katedecek. Bu sektörde çatlak sesler oluşuyor. Sektöre sonradan giren oyuncularda çıkacaklardır. Ben, yılın ikinci çeyreğinden sonra konut sektöründe kesinlikle çok güzel şeyler göreceğimizi düşünüyorum. Şu anda 3 bin 800-3 bin 900 liraya mal ettiğiniz bir konutu 4 bin liraya satıyorsunuz. Düşünün maliyet fiyatı. Demir Country’de satış fiyatı 3 bin 200 ile 4 bin 500 TL arası. Maliyetine konut satıyoruz.Bitişte öngördüğümüz satış fiyatı 5 bin 500 TL ile 7 bin TL arası. Yani vatandaş 3 bin 500 TL’ye aldığı bir konutu 7 bin TL’ye satabilecek. Yüzde 100 kar elde edecek” şeklinde konuştu.

OTOMOBİL AKÜSÜ VE ENERJİ PİLİ PROJELERİ GELİYOR

Türkiye’de cari açık yaratan önemli sektörlerden Enerji sektöründe yatırım yapacaklarını söyleyen   Demir;”Türkiye’nin geleceğinin ihtiyacı olduğu için enerji sektörüne girdik. Biz, burada kendimizi sorumlu hissettiğimiz için, ülkemizin geleceğine inandığımız için bu sektördeyiz. Ayrıca, otomobil aküsü ve enerji pili proje çalışmalarımız devam ediyor. Konya’da 85 dönüm arazi üzerine 35 bin metrekare kapalı alandan oluşan, güneş enerji paneli üreten bir fabrika kurduk. 250 megavatlık tesisimizde güneş panelleri üretiyoruz. 2018’in ikinci yarısından sonra 500 megavata çıkmayı hedefliyoruz”dedi.