Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 34 yılın getirdiği köklü tecrübeyle ezber bozan

projelerin mimarı olan; enerji, sigorta, satış pazarlama ve denetim sektörlerindeki

faaliyetleriyle de adından söz ettiren Demir Grup, ticari faaliyetlerinin ötesinde topluma ve sosyal yaşama verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktası olan Sivas Kongresi’nin oluşum aşamalarını Prof. Dr. Vahdettin Engin, Dr. Şefik Memiş imzasıyla anlatan Sivas- Milli Mücadele’nin 108 Günü kitabına sponsorluk desteği verdi.

Gazeteci Cengiz Özkarabekir’in de emekleriyle okuyucuyla buluşan Sivas- Milli Mücadele’nin 108 Günü kitabı aracılığıyla, Demir Grup katkılarıyla Cumhuriyet tarihinin çok önemli bir dönemine ışık tutuluyor.



Demir Grup’un katkılarıyla okuyucuyla buluşan Sivas- Milli Mücadele’nin 108 Günü kitabının lansmanı, dün akşam (22 Kasım) Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde, Yekta Kopan moderatörlüğünde düzenlenen bir söyleşi eşliğinde gerçekleştirildi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkani Ekrem İmamoğlu:

“Sivas, Ankara’dan önceki başkent gibi”

 

Cumhuriyet kenti olan Sivas’ta ‘’Tam Bağımsız Türkiye’’ mesajı verilerek ve çağdaş Türkiye’nin temellerinin atıldığını kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkani Ekrem İmamoğlu, “Sivas’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün 108 gün geçirdiğini ziyaretimde öğrendim. Bu da inanın beni çok şaşırttı. 108 gün, bir hayat çok önemli bir kesit ve neredeyse aslında o mücadele döneminin Ankara’dan önceki bir başkenti gibi. Hatta bir başkent hazırlığı gibi. Dolayısıyla bunun mutlaka bir esere dönüşmesi lazım diyerek yola çıktık. Sivaslı hemşehrilerime taş attım diye burada o taşın en ağırını da Hamit Bey’in kafasına attım.” diye konuştu.

 

Hamit Demir:

“Cumhuriyet tarihimizin çok önemli bir dönemine ışık tutuyoruz”

 

Demir Grup olarak ticari faaliyetlerin ötesinde toplumsal ve sosyal fayda içeren projelere de destek olmayı vazife edindiklerini kaydeden Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

“Tarihte Atatürk’ün Samsun’dan Sivas’a geçmesinin ardından geçen 108 günlük bir çalışma dönemini, hiçbir yerde bulunmayan kaynaklar aracılığıyla su yüzüne çıkaran kitaba sponsor olmaktan ötürü büyük bir gurur duyuyoruz. Uzun süren emeklerle şekillenen bu kitap aracılığıyla Cumhuriyet tarihimizin çok önemli bir dönemine ışık tutuyoruz. Önderimiz Atatürk’ün bundan sonra çocuklarımıza da bir ışık tutacak bir kitap hazırlanmasında sebep ve vesile olduysak ne mutlu bize. İnanıyorum ki, bu eser dilden dile yayılacaktır. Okuyan herkes de bize teşekkür edecektir. Bizim için çok güzel bir çalışma oldu. İnşallah çocuklarımız torunlarımız bundan faydalanırlar.“

 

Daha sonra Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktası olan Sivas Kongresi’nin oluşum aşamalarını Prof. Dr. Vahdettin Engin, Dr. Şefik Memiş imzasıyla anlatan Sivas- Milli Mücadele’nin 108 Günü kitabına ilişkin söyleşiye geçildi. Kitabı hazırlayan Engin ve Memiş, kitapta yer alan bazı önemli detayları salondaki konuklarla paylaştı.