Resmi temaslarda bulunmak ve kenti ziyaret etmek amacıyla Gaziantep’e giden Bakan Turhan; burada yaptığı açıklamasında son günlerde eleştiri oklarının hedefi olan demiryollarında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.





Demiryolu hatlarının otomasyon adına daha güvenli hale getirilmesi ve daha ekonomik bir işletme yapılabilmesi için sinyalizasyon sistemlerinin geliştirildiğini belirten Bakan Turhan;  Türkiye genelindeki çalışmalarımızın yüzde 45’inin tamamlandığını söyledi.





Gaziantep’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye’nin en hızlı kalkınan şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Bakan Turhan; şehrin 7 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 6. ili konumunda bulunduğunu anımsatarak kentin altyapı hizmetlerinin de hızlıca gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.





Güney demir yolu hattının şehrin içinden geçen kısmını hızlı demir yolu ulaşımına uygun hale getirmek amacıyla başlatılan GaziRay Projesi’nin bir an önce tamamlanması için talimat verdiklerini ifade eden Bakan Turhan; “Demir yolu konusu ülkemizin geçmişten beri önemli acı hatırası olan bir konudur. AK Parti hükümetlerinin iş başına gelmesiyle demir yolu konusu bir devlet politikası haline getirilmiştir.





Mevcut demir yolu hatlarımızın rehabilitasyonu, iyileştirilmesi, güvenli ve konforlu bir hizmet sağlanması adına demir yolu hatlarımızın tamamını iyileştirdik. Şimdi bu hatlarımızın daha güvenli hale getirilmesi için otomasyona geçme adına elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemlerimizi geliştiriyoruz. Yüzde 45’ini ülke genelinde tamamladık. Bu bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.