Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor





Dünya çapında ileri teknolojisi ile öne çıkan Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu, emniyetli ve yüksek enerji verimliliğine sahip asansörler geliştiriyor. Dünya genelinde büyük projelere katma değer sağlayan Mitsubishi Electric asansörleri, Türkiye’de de çok sayıda prestijli projede dikkat çekiyor. 1993 yılında Yokohoma'daki 70 katlı bir gökdelene, en yüksek hızında bile dikine duran bir madeni paranın devrilmesini önleyecek asansörler kurmayı başaran Mitsubishi Electric, 2019 yılında ise Güney Kore’deki LCT Landmark Kulesi’ne ülkenin en hızlı asansörlerinin montajını tamamlamaya hazırlanıyor. Operasyonda verimlilik sağlayan ve kullanıcı memnuniyetini arttıran marka, asansörlerinde özel tasarlanmış yapay zeka denetleme sistemi olan AI Neural Network’u kullanıyor. Mitsubishi Electric’in yedek kontrol yazılımı ile kat arasında kalma riski ortadan kalkıyor. Deprem, elektrik kesintisi gibi durumlarda markanın her asansöründe bulunan Back-Up Sistemi’nin devreye girmesi ile asansörler en yakın katta duruyor ve yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor. Güvenliğin yanı sıra çevreye dost yaklaşımıyla da öne çıkan Mitsubishi Electric asansörler, ısı enerjisinin bina elektrik şebekesine kullanılabilir enerji olarak geri verilmesine imkan tanıyor. Bu sistem ile yüzde 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu yapılarak yılda yaklaşık olarak 1.400 kg CO2salınımı azaltılabiliyor.





Teknoloji konusunda asansör sektörüne öncülük yaparak ciddi katkılarda bulunan Mitsubishi Electric, asansörlerde VVVF Invertör kontrol teknolojisini başarıyla geliştiren ilk firma konumunda. 1993 yılında Yokohoma'daki 70 katlı bir gökdelene, en yüksek hızında bile dikine duran bir madeni paranın devrilmemesini sağlayacak asansörler kurmayı başaran marka, bugün çok daha gelişmiş bir teknolojiyle sürekli olarak yüksek hızlı, konforlu, emniyetli ve yüksek enerji verimliliğine sahip asansörler geliştirmeye devam ediyor.





Türkiye’de asansör sistemleri ile Quasar İstanbul – Fairmont Hotel İstanbul, Rönesans Tower Ataşehir, Tema İstanbul, Bursa Hilton Oteli, Çırağan Palace By Kempinski, Vadistanbul Bulvar ve Park Etapları gibi çok sayıda prestijli projede tercih edilen Mitsubishi Electric, dünyanın sayılı projelerinde de adından söz ettiriyor. Güney Kore’nin Busan kentinde bulunan LCT Landmark Kulesi’ne 2019 yılında ülkenin en hızlı asansörlerini monte etmeye hazırlanan Mitsubishi Electric, bu proje kapsamında, dakikada 600 metreye çıkabilecek asansörlerle yolcuları birinci kattan 100’üncü kata 52 saniyede çıkaracak. 383,5 metrelik seyahat, Güney Kore’de bir asansörün kat edeceği en uzun mesafe olacak. Mitsubishi Electric, bu projede ultra yüksek hızlı asansörler için geliştirdiği ileri sürüş ve kontrol ekipmanı, ana aerodinamik kabin kapıları, aktif kılavuz makaralar ve çeşitli güvenlik cihazları gibi yenilikleri sayesinde üstün sürüş konforu, sessizlik ve güvenlik sağlayacak.





Yapay zekalı asansörler





Mitsubishi Electric, operasyonda verimlilik sağlayan ve kullanıcı memnuniyetini arttıran AI Neural Network’u geliştirerek asansörlerinde özel tasarlanmış yapay zeka denetleme sistemi kullanıyor. Bu sistemde mevcut trafik akışı sistem bilgisayarında hafızaya alınıp bekleme süreleri minimuma indirilerek servis hizmeti sorunsuz ve minimum enerji sarfiyatı ile gerçekleşiyor. Sabit manyetik alanlı dişlisiz motorlara sahip olan Mitsubishi Electric asansörleri, bu teknoloji sayesinde daha küçük ve daha az enerji harcayan, yüksek enerji tasarruflu dişlisiz tahrik mekanizmaları geliştiriyor. Bu enerji tasarruflu mekanizma aynı zamanda ultra hızlarda dahi gürültü ve titreşimi ortadan kaldırarak güvenli ve sarsıntısız seyir konforu sağlıyor. Mitsubishi Electric asansörleri, 50 desibel altındaki sessizliği ve yağlamaya ihtiyaç duymamasıyla da çevreye son derece duyarlı olmasıyla biliniyor.





Deprem ve elektrik kesintisinde yüksek güvenlik





Mitsubishi Electric, asansörlerin sağladığı kolaylıkların yanı sıra hatalı durumlarda oluşturabileceği tehlikelerin farkında olunması için kullanıcıların ve asansör sektöründe çalışanların daha bilinçli olması gerektiği bilinciyle hareket ediyor. Markanın asansörlerinin sahip olduğu yedek kontrol yazılımı ile elektrik kesintisi, deprem gibi durumlarda asansörün kat arasında kalmasının önüne geçilirken, kontrol panelinde arıza olması durumunda ikinci bir Back-Up Sistemi ile yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgiyle karşılanan asansörlerinde Back-Up Sistemi’ni standart bir özellik olarak bulunduran markanın asansörleri sektörde en problemsiz ve arıza oranı en düşük asansörler arasında gösteriliyor. Kullandığı ileri teknoloji, kaliteli üretim stoğu, montaj aşamasındaki yeterliliği ve satış sonrası hizmetleri sayesinde asansörlerde arıza oranlarını en az seviyeye indiren markanın asansörleri 20-25 sene boyunca modernizasyon çalışmasına ihtiyaç duymaması nedeniyle de önemli bir maliyet avantajına sahip. Üst düzeyde güvenlik donanımı ve yazılımının yanı sıra yedek kontrol yazılımıyla da sektörde fark yaratan Mitsubishi Electric, “seyahat konforu, kalite, sessizlik” konularında da asansör sektörüne öncülük ediyor.





Isı enerjisi bina elektrik şebekesine kullanılabilir enerji olarak geri veriliyor





Mitsubishi Electric tarafından icat edilen ve sadece Mitsubishi Electric asansörlerinde bulunan kabin içi yüke göre asansör hızını belirleme teknolojisi, ciddi oranda enerji tasarrufu sağlıyor. Asansörler regenaration özelliği sayesinde, ısı enerjisinin bina elektrik şebekesine kullanılabilir enerji olarak geri verilmesine imkan tanıyor. Bu sistem ile yüzde 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu yapılarak yılda yaklaşık 1.400 kg CO2 salınımı azaltılabiliyor. Mitsubishi Electric asansörleri, çağrı almadığında ya da binada trafik yoğunluğunun az olduğu anlarda kendini uyku moduna alarak yine enerjiden tasarruf ediyor.