Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, Nisan 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Hürriyet Emlak Nisan 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, 5 büyük il içerisinde yazın yaklaşmasıyla birlikte satılık konut fiyatlarında en çok artış Antalya’da görüldü. Yine 5 büyük ilimizin verilerine bakıldığında kiralık konutların fiyatlarında bazı illerde düşüş yaşandığı görüldü. Edirne’de ise fiyat artışları 5 büyük ile oranla daha yüksek seviyede seyretti.


Türkiye genelinde satılık konut fiyatları son 6 aylık dönemde yüzde 5,3 artış gösterdi. Metrekare ortalama fiyatları 1704 TL olarak hesaplandı. Amortisman süresi ise ortalama 22 yıl olarak dikkat çekti. 2017 yılının Kasım ayından bu yana geçen 6 aylık sürede Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan şehir yüzde 27 artışla Erzincan ilimiz oldu. Bu ilimizi Amasya, Sakarya, Artvin ve Bayburt takip etti. Son 6 aylık dönemde konut fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehirler ise sırasıyla Mardin (%-12), Kırşehir (%-8), Muğla (%-8), Uşak (%-7) ve Elazığ (%-3) oldu.

Edirne’de gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, Edirne’deki fiyat artışının 5 büyük ili geride bırakmasının anlamlı olduğunu ve Edirne’nin giderek daha dikkat çekici bir görünüme büründüğüne işaret ettiğinin altını çizdi. Çağrı Bozay şunları söyledi: “Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul ve inşaat sektöründe son yıllarda ciddi bir hareketlilik görüyoruz. Bu hareketliliği gördüğümüz illerden biri de Edirne. Gerek İstanbul’a yakınlığı gerekse tarihsel ve doğal güzellikleri Edirne’yi ayrıcalıklı bir konuma taşıyor.”