Bölgede ev kiralamak isteyen vatandaşlar, durumun fırsata çevrilerek kira fiyatlarının 2 katına çıkmasınından dolayı mağdur olduklarını ifade ediyorlar.





NTV.com Haberine göre Elazığ'da kira fiyatları 2 katına çıktı. Elazığ merkez üssü Sivrice'de 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan konut sıkıntısı bölgedeki kira fiyatlarını etkiledi. 





33 Mahallesi bulunan Elazığ’da, 6,8 büyüklüğündeki depremde bazı binalar yıkıldı, birçok bina ise ağır ve orta hasarlı raporunun ardından vatandaşların can güvenliği nedeniyle kullanımı yasaklandı.





Depremzedeler kentte geçici olarak kurulan çadırlar, okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başladı. Hava sıcaklığının özellikle geceleri eksilere düşmesi ile zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.





KİRALAR 2 KATINA ÇIKTI

Artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatların 1500 ile 2 bin liraya yükseldiği belirtildi.





Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarını tepki gösteren depremzedelerin birçoğu kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu mecburen kabullenmek zorunda kaldı.





YÜKSEK FİYATA RAĞMEN KİRALIK EV YOK





Depremzedeler kabul ettikleri yüksek fiyatlara karşın ev bulmakta zorlanıyor. Birçoğu sokaklarda ev arayanlar, iki katına çıkan kiralara razı olmalarına rağmen ev bulamadıklarını ifade ediyor.





Emlakçıları dolaştıklarını ve sonuç alamadıkları için sokak sokak kiralık ev aradıklarını anlatan bir depremzede, "Deprem öncesi 700 lira olan eve şimdi 1500 lira istiyorlar. Bin lira olan ev için de 2 bin lira talep ediyorlar. Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük" dedi.