Eminevim Sistemi Nedir? Eminevim sistemi: İnsanların faiz ödemeden, maddi alım güçleri ölçüsünde dilediği konumdan dilediği evi atın almalarını sağlayan bir sistemdir. Sistem, insanların yardımlaşması, birlik olması ve birbirlerini desteklemesi sonucu gerçekleşmektedir.


Eminevim Sistemi Nasıl Çalışır?

Eminevim sistemi, kişilerin oluşturmuş olduğu gruplar ile çalışmaktadır. Belirli sayıda kişi bir araya gelerek grup oluşturur. Oluşturulan gruptaki kişilerin aylık ödemeleri ile her ay bir ev alınmaktadır. Böylelikle dayanışma çerçevesi içinde hiçbir faiz ödenmeden ev satın alınmış olunmaktadır.

a-) Eminevim sistemi ile ev sahibi olmak isteyen kullanıcılardan bir grup oluşturulur. Bu oluşturulan gruptaki kişi sayısı aynı zamanda satın alınacak evin taksit sayısıdır. Ev alımında 60 aydan 120 aya kadar taksit yapılabilmektedir.

b-) Grup üyeleri arasında kura yolu ile noter huzurunda onaylı bir şekilde ev sahibi olmak için sıra belirlenir. Daha sonra grup üyeleri almak istedikleri evi belirlerler.

c-) Alınacak evlerin fiyatından peşin ödenecek meblağ çıkartılıp kişi sayısına bölünerek aylık ödenecek tutar belirlenir.

d-) Grup üyelerinin yatırmış oldukları taksit toplamı her ay bir ev fiyatı edecek düzeyde ayarlamalar yapılır ve böylelikle grup içerisindeki kişiler sırasıyla her ay ev sahibi olurlar.

e-) Alınacak evlerin fiyatından peşin ödenecek meblağ çıkartılıp kişi sayısına bölünerek aylık ödenecek tutar belirlenir.

f-) Kuradaki kişiler sıra kendilerine gelip ev aldıktan sonra aylık ödedikleri taksitten bir miktar fazla ödeyerek henüz kendilerine sıra gelmemiş ve kirada oturmaya devam eden grubun diğer üyelerine yardımda bulunurlar. Bu durumda kendilerine henüz sıra gelmemiş grup üyeleri de diğer üyelerden yardım aldıkları için ödemeleri gereken tutardan daha az bir ödeme gerçekleştirirler. Bu kişilerin taksit miktarları ev alacakları zaman kadar yardım edecek kişi sayısı artacağından dolayı her ay düşecektir. Daha sonra evini alan kişiler de kendinden sonraki grup üyelerine yardım edeceklerinden dolayı aylık ödeyecekleri taksit tutarı miktar yükselecektir.

g-) Sırası kendisine geldiğinde ev sahibi olan kişilerin ödemesi gereken tutar bir miktar yükselecektir fakat sonrasında taksit bitimine kadar sabit kalacaktır.

h-) Yapılan çekilişte taksit sayısının son yarısında bulunan kişiler, bekletilmez ve bu kişilerin taksit sayısısın ortasında toplu olarak evleri teslim edilir.

Eminevim Sisteminin Avantajları

a-) Eminevim sistemi faiz içermeyen bir sistemdir. Bu sisteme göre kullanıcılar hem vade yolu ile ev sahibi olurlar hem de hiçbir faiz ödemek zorunda kalmazlar. Yalnızca organizasyon ücreti, kullanıcılar tarafından ödenmektedir.

b-) Eminevim sistemi, kullanıcılarına Türkiye’nin her yerinden yer sınırlaması olmaksızın diledikleri evi alma fırsatını sunmaktadır.

c-) Kişiler, kura sonucu ilk çıkarak beklemeksizin ev sahibi olabilme şansını elde edebilirler. Buna karşı olarak kurada sonlarda yer alıp beklemek zorunda kalan kişiler de sahip olacakları evi değerinden daha az bir miktar bedel ödeyerek satın almış olurlar. Böylelikle sistem içerisinde bulunan her kullanıcı kârlı sayılmaktadır.

d-) Eminevim sistemi sayesinde ev sahibi olmak isteyen kullanıcıların ödeyecekleri aylık taksit miktarı hiçbir şekilde artmamaktadır.

e-) Kişiler olası maddi bir sıkıntı çekmeleri durumunda taksit ödemelerini dondurabilmektedirler.

f-) Eminevim sistemi kullanıcıları, sözleşme gereğince zorunlu durumlarda sistemden çıkış yapabilirler ve o döneme kadar ödedikleri ücretleri geri alabilirler. Bu geri ödemelere organizasyon ücreti dahil edilemez.

g-) Eminevim sistemi, kullanıcılarını kolay yoldan ev sahibi yaptığı gibi aynı zamanda kullanıcılarına tasarruf bilincine de aşılar.

h-) Bu sistem içerisinde yer alıp taksitlerini ödemeye devam eden fakat evini daha almamış kullanıcılar, diledikleri zaman evin değerinde değişiklik yapabilmektedirler.

i-) Sistemi kullanan kişiler, diledikleri takdirde tüm taksitleri önceden ödeme imkânına sahiptirler.

j-) Eminevim sistemi ile ev dışında arsa, iş yeri gibi çeşitli gayrimenkuller satın alınabilir.

k-) Eminevim sisteminden yararlanabilmek için herhangi bir koşul gerekmemektedir.

Eminevim Sisteminde Taksitlerin Ödenmemesi

Eminevim sistemi ile ev sahibi olmak isteyen kişiler, aylık taksitlerini her ayın 1 ile 20’si arasında ödemek zorundadırlar. Taksitlerin gecikmesi veya ödenmemesi durumunda evin teslimatı, geciken ödeme kadar ertelenmektedir. Ayrıca aylık ödenmesi gereken ücrete gecikme faizi uygulanır.

Eminevim Sistemi Aracılığından Alınan Evlerin Kullanımı

Kişiler, bu sistemi kullanarak ev sahipleri olduklarında evin kullanımına ait haklar kişilere ait olduğundan diledikleri gibi kullanabilirler. Yalnızca evin satılabilmesi için Eminevim sistemine ait taksitlerin tamamının ödenmiş olması gerekmektedir.

Eminevim Sisteminden Ayrılma ve Sözleşmenin İptali

Eminevim sistemi, sisteme girip sözleşme yapmış kişilerin ayrılması durumunda herhangi bir bağlılık şartı koşmamaktadır. Bu durumda kişiler diledikleri zaman anlaşmayı fes ederek Eminevim sisteminden çıkabilirler. Ayrıca kişiler sisteme giriş esnasında ödedikleri peşinatı ve o ana kadar vermiş oldukları tüm aylık ücreti geri alırlar. Şirketin bu geri ödemesi, 3 – 6 ay arasında Eminevim tarafından belirlenen bir tarihte yapılmaktadır. Fakat sisteme giriş esnasında kullanıcılardan alınan katılım payları kişilere geri iade edilmez.

Aylık Ödemenin Dondurulması

Aylık ödemesi gereken miktarı ödeyemeyen kullanıcılar, belirlenen süre boyunca taksitlerini dondurabilirler. Bu durumda kişiler için belirlenen ev teslim tarihi, dondurulan süre kadar ertelenir. Bunun dışında ödemede güçlük geçen kişiler, diledikleri zaman ödemeleri gereken aylık taksit miktarını düşürebilmektedirler.

Eminevim sisteminde Ek Masraflar ve Ödemeler

Eminevim sisteminde aylık ödenmesi gereken taksit tutarı dışında sistem girişinde katkı payı alınmaktadır. Bunlara ek olarak teslim tarihinde tapu vb. masraflar da kişiler tarafında karşılanır. Ödeme gecikmesi durumunda ise küçük bir miktarda gecikme ek ödemesi alınmaktadır. Bunların dışında herhangi bir ek masraf bulunmamakta olup kişilerden hiçbir şekilde faiz alınmaz.

Eminevim sisteminde ev alımı sonrası ödemelerde ülke enflasyon değeri hesaba katılmaz ve ödemeler ödeme sonuna kadar sabit kalır.

Eminevim Sisteminin Mevcut Halde Bulunan Diğer Sistemlerden Farkı

Piyasada konut kredisi, Mortgage gibi kişilerin ev sahibi olmalarına yönelik geliştirilmiş birtakım sistemler bulunmaktadır. Eminevim sistemi ise bu sistemler arasında yerini alan ve uygulamış olduğu yöntemi ile ülkede ve dünyada ilk ve tek olan sistemdir.

a-) Eminevim sistemi, diğer ev aldırmaya yönelik sistemlerden farklı olarak hiçbir şekilde faiz alımı uygulamaz.

b-) Eminevim sisteminde her bütçeye uygun ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Diğer sistemler gibi belirli bir kesime hitap etmeyip sistemi kullanarak ev sahibi olmak isteyen herkese yardımcı olur.

c-) Bu sistem, diğer sistemlerden farklı olarak kullanıcılarına ülkenin diledikleri lokasyonunundan ev alımını özgür kılmaktadır.

d-) Dayanışmaya dayalı bir sistemden oluşan Eminevim ile evini henüz almamış ve kirada oturan kişilere yardım yapılmaktadır.

Eminevim Sistemi Güvenli midir?

Eminevim sistemi, Türkiye’de yaklaşık 25 yıldır var olan Eminotomotiv adlı kurumsal ve köklü bir şirket tarafından yönetilmektedir. Ayrıca Eminevim sistemi, devlet kontrolünce güvence altındadır. Kişilerden alınan ödemeler havuz hesabında biriktirildiğinden dolayı herhangi bir şekilde 3. kişilerin eline geçme durumu bulunamaz.

Eminevim sistemi, kısa sürede ülke genelinde duyulmuş, bireysel ve kurumsal olmak üzere birçok kişi ve kişiler tarafından yoğun bir şekilde talep görmüştür. Eminevim sisteminin yaklaşık olarak 60.000 adet referansı bulunmaktadır.

Eminevim sisteminin ülke genelinde birçok şubesi bulunmaktadır. Bu şubeler vasıtası ile daha fazla bilgi ve teminat alınabilir.

Eminevim sistemini kullanarak ev sahibi olan kişiler, borç bitimine kadar evlerini satamamaktadırlar. Bu uygulama grup içinde bulunan diğer üyelerin haklarını korumak adına yapılmıştır.