Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. için genel müdürlük binası çalışmaları başladı ve logo gibi detaylar şekillendi işte detayları şöyle sıralayabiliriz.





Yeniden faaliyete geçen Emlak Bank için Ümraniye’de yer tutuldu. Bölgede Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım, Albaraka Türk, Avivasa, Türkiye Ekonomi Bankası’nın da genel müdürlük binaları bulunuyor…





Tasfiye Halinde Emlak Bankası’nın ismi Emlak Bankası A. Ş. olarak değiştirildi, ilk iş olarak istiklal Caddesi’ndeki w merkezindeki tabeladan “Tasfiye Halinde” ismi değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük icraat programını açıklarken Emlak Bankası’nın yeniden faaliyete başlayacağını açıklayınca gözler tekrar bankaya çevrildi.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos Cuma günü öğleden sonra bankanın yeni genel müdürünün ismini açıkladı. Yeni dönemde bankanın ismi Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim şirketi (Emlak Bank) oldu. Bankanın genel müdürlüğüne de Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Deniz Aksu atandı. Banka ilk genel kurulunu da 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapacak.





Emlak Bank için bugün İstanbul'da ikinci bir finans merkezi konumuna gelen Ümraniye’de yer tutulmuş. Bölgede Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım, Albaraka Türk, Avivasa, Türkiye Ekonomi Bankası’nın da genel müdürlük binaları bulunuyor. Biliyorsunuz Emlak Bankası’nın logosu bankanın tasfiye süresince Emlak Konut tarafından kullanıldı. Bankanın logosu ne olacak diye de bir araştırma yaptık. Yine öğrendiğimize göre Emlak Bankası eski logosunu Emlak Konut ile birlikte ortak kullanacağı belirtiliyor.





 "12 soruda Türkiye Emlak Katılım Bankası"





1-Banka hangi isimle faaliyet gösterecek?
Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi. Kısa adıyla Emlakbank olacak.

2-Banka, ne zaman açılacak?

Bankanın 3 Eylül 2018 tarihinde genel kurul yapılacak. Genel kurul ile  birlikte yönetim kurulu belirlenecek.  2019 Ocak ayında açılması planlanıyor.

3-Banka hangi alanda faaliyet gösterecek?

Konut finansmanı konut finansmanı projelerine destek ve küçük ölçekli KOBİ şirketlerine yönelik faaliyette bulunacak.

4-Banka personel almayı ne zaman başlayacak.

Bankanın kasım ayı içerisinde insan kaynakları departmanının oluşturulup, yine kasım ayı içerisinde personel, görüşmelerine başlanacak.

5-Banka personeli nasıl alacak.  Sınavı olacak mı?

Banka, yetişmiş personel alacak bu nedenle piyasadan bu talebi karşılayacak. Bu aşamada sınav yapmayı düşünmüyor ancak mülakatlarla yapılması bekleniyor.

6-Personel alımında yaş sınırı olacak mı?

Yetişmiş personel alınacağından dolayı yaş sınırı yok ancak emekli personel alınmayacak.

7-Tüm illerde şubesi olacak mı?

İlk aşamada yaklaşık 50 ilde şube açmayı planlıyor ancak bu sayının 2 yıl içerisinde artması ve tüm Türkiye geneline yayılması bekleniyor.

8-Hangi branşlarda personel alacak?

Genel müdürlük ile  şubelere, bireysel Kobi ve operasyon personeli alınacak.

9-Maaşlar ne kadar olacak?

5 özel bankanın ortalamasının baz alınması bekleniyor ancak bu konuda net bir bilgi yok.

10-Kamu bankası mı sayılacak?

Kamu bankası sayılıyor.

11-Başvurular nasıl ve nereye yapılacak?

Bankanın 3 Eylül’deki yönetim kurulunun belirlenmesinden sonra yeni bir villada faaliyet gösterecek ve burada oluşacak olan İnsan Kaynakları Departmanı'na internet yoluyla başvuru yapılacak. Henüz bankanın internet sitesi ve detayı belirlenmedi ancak bunun da kasım ayı içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor.

12-Kaç kişiyi işe alacak.

Aşamada 5000 personel alımı yapılması daha sonra bu sayının 9 bine çıkması bekleniyor.