Yirmi Beş Yıldır sektörde öncü kuruluş olan Emlak34'ün Ceo'su Kadir Özel "Kimse 1 milyon TL verip lüks konut alma derdinde değil. Halkın aradığı konutun fiyat aralığı 300 ile 500 bin TL arasında değişiyor" ifadelerini kullandı. İstanbul, Konut stoğunun en fazla olduğu illerin başında geliyor ve bölgeyi her gün araştırma yaparak geçiyor ve bir emlak ofisinin ayakta kalabilmesi için her ay bir konut satması ve haftada bir tane de kiralama yapması gerektiğine işaret ederek, aylardır ev satışlarının neredeyse durduğunu söyledi.





Özel,Kimse 1 milyon TL verip lüks konut alma derdinde değil. Halkın aradığı konutun fiyat aralığı 300 ile 500 bin TL arasında değişiyor. Şu anda en büyük sorun finansman, konut kredisi faizleri biraz inerse satışlar canlanabilir. Yurttaş 300 bine ev bulsa kredi taksitleri de ayda 1500 TL ile 2 bin TL arasında değişse alacak. Şu anda piyasada lüks konut ihtiyacı yok, bu alana çok yatırım yapılırken de uyarmıştık” dedi.





Bu durgunluk bu şekilde devam ederse 2019 yılını sektörün en durgun yılı kabul edeceğiz bir çok emlakçı meslektaşların ofis kapatmaya kadar gideceğini düşünüyoruz .