Ürettiği konutların yarısından fazlasını ‘müşteri tavsiyesi’ üzerine satarak sektöründen ayrışan Nef, bir kez daha ‘sektörünün en beğenilen şirketi’ seçildi. Dün gerçekleştirilen ve iş dünyasının en prestijli araştırmalarından biri olarak kabul edilen “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” ödüllerinde Nef, “inşaat / konut” kategorisinde üst üste 3.’cü kez en beğenilen konut markası oldu.


Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı yenilikler, tasarım odaklı çalışma anlayışı ve inovasyonlarıyla kurulduğu günden bu yana sektörün dinamiklerini belirleyen Nef, istikrarlı başarısıyla takdir toplamaya devam ediyor. Türkiye’nin en hızlı ve en çok konut satan şirketi unvanını 2017’de de koruyarak 1.950 konut satışı ve 1,5 milyar TL’lik ciro ile kendi rekorunu kıran Nef, Capital dergisi tarafından düzenlenen İş dünyasının en beğenilen şirketleri araştırmasında ‘Sektörünün en beğenilen şirketi’ ödülünü kazandı. 2014 yılından bu yana sektör liderliğini koruyan Nef, iş dünyasının en prestijli araştırmalarından biri olarak kabul edilen “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” İnşaat/ Konut kategorisinde üçüncü kez ilk sırada yer aldı.

“Temel prensibimiz topluma fayda sağlamak”

Nef’in asıl amacının ‘dünyada sosyal şirket modelini anlatmak’ olduğunun altını çizen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Temel prensibimiz topluma fayda sağlamak, ülkemizde ve dünyada sosyal şirket modelinin yaygınlaşmasında rol almak. Nef, ‘nefes’ten geliyor. Nitekim hayat bir nefesle başlıyor ve yine nefesle bitiyor. Kurulduğumuz ilk günden bu yana insanları mutlu etmeye; insanların hayallerini gerçekleştirmeye adadık kendimizi. Her bir projemiz, onların dertlerine çözüm üretmeye, beklentilerine cevap vermeye odakladı.Sadece yapılara değil, yaşam ve gelişime de nefes vermek üzere yola devam ediyoruz” dedi.

Hedef 2 milyar TL ciroyu aşmak

Nef olarak 2014 yılından bu yana performanslarıyla sektör lideri olduklarını belirten Erden Timur, “Sektörün en hızlı ve en çok satış yapan şirketiyiz. Her yıl da üzerine koyarak devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 1.950 konut satışı ve 1,5 milyar TL’lik ciro ile kendi rekorumuzu kırdık.Nef olarak 4 yıl içerisinde Türkiye’de sektör lideri olduk ve bunu istikrarlı hale getirdik. 120 milyon dolarlık ortak yatırımla kurduğumuz Nef EBRD Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. ile de Türkiye’de modern, depreme dayanıklı ve enerji tasarruflu gayrimenkul projeleri geliştirmeye başladık. Bu anlaşmayla EBRD, Türkiye'de ilk kez gayrimenkul üretmeye başladı. FIBA ortaklığında yürüttüğümüz Çekmeköy’deki projelerin ilki olan Nef Çamlıtepe’de 2 günde 497 konut satışı ile bir rekora imza attık. 2018 yılına da oldukça hızlı başladık. 2017’nin ilk 4 ayında 450 milyon TL olan ciromuzu, 2018’de yüzde 66’lık artışla 745 milyon TL’ye çıkarmayı başardık. Hedefimiz 2018 sonunda ciroda 2 milyar TL seviyesini aşmak” şeklinde konuştu.