2017 yılı Haziran ayında kurulan teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, bir yılda 12.000 kullanıcıya ulaştı. Türkiye genelinde 73.000 gayrimenkulün otomatik değerlemesini yapan Endeksa‘da değerlemesi yapılan toplam alan 3.916.088.999 metrekareye ulaştı. Şirket 6 ay içinde cirosunu ikiye katladı.


Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa.com, bu yıl içinde hayata geçirdiği yeni özelliklerle konut değerinin yanı sıra bölge bazında arsa/arazi ve ofis/dükkan satış ve kira değerlerini de saniyeler içinde veriyor. iOS ve Android uygulamalarıyla da hizmet veren Endeksa, Türkiye genelinde emlak danışmanları ve brokerlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Teknolojiye yatırımla kapsamlı değerleme

Yenilenen Endeksa‘da, iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra arsa/arazi endeksleri ve değerleri, ofis/büro endeksleri ve değerleri, son 4 yıllık dinamik trend, 6 aylık geleceğe yönelik konut değer tahmini, son 4 yıllık il, ilçe, mahalle bazında gayrimenkul endeksleri, tekil konut bazında geçmiş trend ve gelecek trend, Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) kodu ile sorgulama, haritada çizilen bölge için 4 yıllık dinamik trend üretimi, emsaller için harita gösterimi, konutlar için oda sayısına ek olarak ısıtma tipi, konut yaşı ve kat segmentine göre ortalama değer dağılımları gibi yeni uygulamalar da yer alıyor.

Hürriyet Emlak’ın Emlak Endeksi de, Hürriyet Emlak verileri kullanılarak Endeksa.com değerleme altyapısı ile sağlanıyor. Endeksa’nın gelişmiş altyapısı ile kullanıcılar, Türkiye genelinde konut değeri ve detaylı emlak endeksi analizlerine ulaşabiliyor.

6 ayda ciroda %100 artış

Endeksa’nın kuruluşundan bugüne yalnızca 1 yıl içinde yakaladığı başarıdan mutluluk duyduklarını dile getiren Endeksa.com CEO’su Görkem Öğüt, “ Endeksa son 6 ayda cirosunu bir önceki 6 aya göre iki katına çıkardı. Tüm Türkiye çapında emlak danışmanları ve brokerlar Endeksa‘yı kullanıyor. Otomatik değerlemenin yanı sıra ülke genelinde yaygın uzman ağımızla da kullanıcılarımıza hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde hizmetlerimizi daha fazla kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyoruz“ dedi.