Türk ev ve mutfak eşyaları sektörünün en önemli ihtisas fuarı Zuchex 2019, bu yıl yurt dışından, aralarında küresel grupların da olduğu 5 bin alıcıya ev sahipliği yapacak. 10 milyar dolarlık sektörün pazar liderlerini İstanbul’da buluşturacak olan organizasyon Tarsus Turkey tarafından, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, İMMİB ve ZÜCDER’in destekleriyle 30’uncu kez düzenleniyor. Tüyap Beylikdüzü’ndeki fuarda cam, porselen, seramik, metal mutfak eşyaları, plastik ev gereçleri ve bahçe aksesuarları, ithal ev ve mutfak eşyaları, dekoratif ev ve mutfak eşyaları ile elektrikli ev aletleri sergilenecek. Dört gün sürecek Zuchex 2019’da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ticaretin gerçekleşmesi bekleniyor.





2018’de uluslararası satın almacı sayısını yüzde 32 artıran Zuchex, bu yıl uygulamaya konulan program sayesinde başarısını katlayarak, yurt dışından 5 bin alıcıyı ağırlamaya hazırlanıyor. “Dünya genelinde 15 farklı ülkede 150’yi aşkın fuar ve etkinlik düzenleyen Londra merkezli Tarsus Group’un sahip olduğu küresel network, Zuchex’e doğrudan katkı sağlayacak” diyen Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur; ayrıca Zuchex 2019’da ilk kez uygulayacakları Overseas Buyer programıyla, ev ve mutfak eşyaları sektörünün Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve hatta Amerika’dan küresel ölçekteki büyük alıcılarını fuarda misafir ederek, onları, doğrudan firmaların kendi standlarında katılımcılarla  buluşturacaklarını söyledi. Aytemur “Bu sayede hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçiler, Zuchex 2019’dan en etkili biçimde faydalanabilecek” dedi.





Sahip olduğu ürün çeşitliliğiyle alanında Türkiye’nin lider, dünyanın ise sayılı organizasyonları içinde yer alan Uluslararası Zuchex, ev ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren imalatçı, ihracatçı, ithalatçı ve distribütör firmaları, profesyonel satın alma heyetleri, zincir mağaza satın almacıları, bağımsız perakendeciler, toptancı & perakendeci kuruluşlar, bayi ve distribütörler, otel & restoran işletmecileri, catering ve organizasyon şirketleri, kurumsal hediyelik eşya satın almacıları, üretici ve ithalatçı firma yetkilileriyle buluşturacak. 12 – 15 Eylül tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Uluslararası Zuchex 2019 hakkında detaylı bilgi için www.zuchex.com adresini ziyaret edebilirsiniz.