Danfoss’un yeni nesil dijital termostatı ECO2’nin hassas ısıtma kontrolü sayesinde, ev ısıtmasında %30’a varan enerji tasarrufu sağlanıyor.Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss’un 2019 Alman Dizayn ve 2018 Red Dot Dizayn Ödüllü yeni nesil dijital termostatı ECO2 ile evler daha akılcı ısıtılıyor.





Tasarımı ve basit kullanımıyla kısa sürede kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran dijital radyatör termostatı ECO2 sayesinde ortam sıcaklığı, istenilen sıcaklığa göre sabit tutularak kontrolsüz ısınma engellenmekte, kişisel ihtiyaçlara göre ayarlanabilmekte ve bu şekilde en ekonomik işletim şekli elde edilebilmektedir. ECO2 ısıtma ihtiyacının olmadığı zaman sistemin kapalı kalmasını sağlayarak konfor ve tasarrufu arttırıyor. 





Dijital dönüşümde fark yaratan ürünler 




Danfoss Isıtma Çözümleri Akıllı Ev Uygulamaları Uzmanı Serhat Onay konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Danfoss, ısıtma sistemlerinin dijital dönüşüm sürecinde, ürünlerini ve birimlerini bu altyapıyla hazırlayıp fark yaratmaya devam ediyor. Danfoss yeni nesil dijital radyatör termostatı ECO2, hassas ısıtma kontrolü yanısıra Danfoss Eco App uygulamasını sayesinde akıllı telefonların bluetooth özelliği ile uzaktan kolayca programlanma imkanı sağlıyor. Termostatların bulunduğu ortamlar manuel modda veya haftalık programlama modunda kontrol edilebilirken “Evde”, “Dışarda” ve “Tatil” modu seçenekleriyle de termostatın programı kolayca değiştirilebiliyor. Ayrıca uygulama üzerinden her bir radyatörün ayarı bağımsız olarak da yapılabiliyor.” dedi. 





Benzersiz fonksiyonları sayesinde %30’a varan tasarruf





Onay, sözlerine; “ECO2, doğru zamanda istenilen sıcaklıklara ulaşması anlamına gelen “Akıllı Öğrenme” özelliği ile, geçmişine yönelik verileri kullanarak her odanın ne kadar hızlı yeniden ısıtılabildiğinin ölçüp kendini optimize ediyor. ECO2, “Isı Kontrol” özelliği bölgesel ısıtma ve yoğuşmalı kazan sistemlerinde kullanılarak avantaj sağlıyor. ECO2, ani sıcaklık düşüşlerinde (3 dakikada -0,5C) diğer adıyla “Pencere Açık Fonksiyonu” sayesinde kendini devre dışı bırakarak sistemin istemsiz sarfiyat yapmasını da önlüyor. Sıcak hava ve yaz sezonu gibi dönemlerde ECO2, “Vana Egzersiz Fonsiyonu” ile haftada bir defa açılıp kapanarak (yaklaşık 5sn) hareketsiz kalan vananın sıkışmasını engelliyor. ECO2’nin farklı fonksiyonlarının sağladığı hassas ısıtma kontrolü sayesinde, ev ısıtmasında %30’a varan enerji tasarrufu elde ediliyor.” şeklinde devam etti.