Durbakayım, projede ayıca 6 bin 150 metrekare büyüklüğünde ticari üniteler ve mağazalar da olacağını anlatarak, “18 bin 800 metrekare  büyüklüğünde yeşil alan ve parklar olacak. 1+1’den 6+1’e kadar değişen kat planlarında daireler bulunuyor.


Peşin alımlarda liste fiyatından yüzde 25 indirim yapılacak. Bu kapsamda daireler 425 bin liradan, metrekare başlangıç fiyatları 8 bin 150 liradan başlayacak.” şeklinde konuştu.



İlk etaptaki konutların 36 ay içinde teslim edileceğini dile getiren Durbakayım, şöyle devam etti:

“İlk etap kısmı otel, kültür merkezinin yanında, giriş çıkışları bağımız olan 1+1 ve 2+1’lerden oluşan 2 bloktan oluşuyor. Yatırım anlamında İzmir’in pırlanta gibi bir bölgesinde yer alıyor. Projenin yüzde 80’i deniz manzaralı. Ciddi prim yapacağını düşünüyoruz.  Planlamada projenin ortalamasının 13 binlere çıkacağını düşünüyoruz.  Sınırsız sayıda ödeme planı var. 0 faizden, 0,98 faiz oranına, kısa dönemden 120 aya kadar, farklı peşinatlarla firma bünyesinde taksitlendirmeler yapıyoruz.”

“Kampanya nedeniyle lansmanı öne çektik”


Projenin ortaklarından Halk GYO Genel Müdürü Doç Dr. Feyzullah Yetgin de proje hakkında görüşlerini iletti.

Projenin önemine değinen Yetgin, “Kampanya nedeniyle lansmanı öne çektik. Cuma itibariyle ön satışlara başlıyoruz. İşbirliği yapmak itiyoruz şu ortamda. El birliğiyle ülkenin bu süreci atlatmasını umuyoruz. Halk GYO olarak ülkemizi ileri taşıyacak işlere imza atarken, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kurduğumuz ortaklıklarla daha güçlü bir Türkiye idealine hizmet etmeye çalışıyoruz. İmzamızı attığımız her işte olduğu gibi, sadece bir gayrimenkul projesi olmanın çok ötesinde her yönüyle canlı bir kent unsuru olarak hayata geçen Evora İzmir projemizin de bu ideal ile hayata geçtiğini belirtmek isterim. Konut, ticaret, park ve kültür ve turizm alanları gibi farklı fonksiyonları bir arada barındıracak olan karma projemizle projemizle güzel İzmirimize değer katacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Sektör son gelişmelerden çok etkilendi”


Yetgin, gayrimenkul sektörünün son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerden etkilendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Talep açısından zaman zaman dalgalanmaların yaşandığı bir yıl geçirdik. Ancak gerek sektörümüzdeki bilgi birikimi gerekse sektör temsilcilerimizin fedakarlıkları ve Türkiye dinamiklerini ve gayrimenkul sektörünü iyi analiz etmelerini sağlayan deneyimleri sayesinde hızlı ve verimli aksiyonların alındığı bir süreçten geçtik. Biz gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak, son dönemde yaşanan tüm gelişmelere rağmen üstlendiğimiz sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Daha çok çalışacak ve üreteceğiz.”